23.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πρίντεζης στο Basketa.gr: “Θέλουμε η αλλαγή φιλοσοφίας να συνδυαστεί με επιτυχία” (vid)

 

Ο Γιώργος Πρίντεζης ανοίγει τα χαρτιά του στο Basketa.gr και όπως πάντα δεν υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, αλλά σκληρή δουλειά και προσπάθεια να ξαναφέρει με τους συμπαίκτες του και το προπονητικό τίμ τον Ολυμπιακό στην κορυφή. 

Θαυμάζει τον Βασίλη Σπανούλη για αυτό το κέφι που έχει από την αρχή κάθε σεζόν, βγάζει το καπέλο στον πρώην τεχνικό της ομάδας Γιάννη Σφαιρόπουλο λέγοντας ότι βοήθησε πολύ και τους παίκτες να βελτιωθούν και με την ομάδα έφερε επιτυχίες, ενώ ήδη παραδέχεται ότι υπάρχει πολύ καλή σχέση με τους νέους ξένους της ομάδας που ήρθαν...διαβασμένοι για το τι σημαίνει Ολυμπιακός.

Ζητάει υγεία για όλη την ομάδα, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς την τελευταία διετία, ενώ δεν ξεχνάει και την εθνική, για την οποία ελπίζει να φέρει τη διάκριση ενώ δεν κρύβει ότι θα ήθελε αν μπορούσε να παίξει και σε άλλα παιχνίδια των παραθύρων και συγχαίρει όλους τους διεθνείς που συνετέλεσαν στο να προκριθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Απολαύστε τον

  • Μετά από μια χρονιά χωρίς τίτλο είναι λογικό να είστε πιο πεινασμένοι και πιο πεισμωμένοι ;

“Σίγουρα όταν προέρχεσαι από μια χρονιά χωρίς τίτλο είναι λογικό να θέλεις να επανακάμψεις και να επαναφέρεις την ομάδα στην κορυφή. Η γνώμη μου ομως είναι πως ότι και να γίνει η κάθε χρονιά είναι καινούργια όσο και αν οι στόχοι είναι υψηλοί. Ακόμα και τη χρονιά που πήραμε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, πάλι τη νέα περίοδο ξεκινήσαμε απο την αρχή κάτι νέο.
Προσπαθείς να χτίσεις και την κατάλληλη στιγμή να είσαι έτοιμος να διεκδικήσεις τους τίτλους".

  • Ποια είναι η πρώτη κουβέντα που είπατε με το Βασίλη στους νέους ξένους που ήρθαν στην ομάδα;

"Δεν χρειάστηκε να τους πούμε πολλές κουβέντες, ήξεραν που έρχονται. παιδιά, έχουμε βρεθεί πολύ κοντά κάνουμε πολύ καλή παρέα και ήρθαν διαβασμένοι".

  • Ξεκινάει σε λίγες μέρες εκτός από το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα τι να περιμένουμε ;

"Πρώτα απ' όλα να έχουμε την υγειά μας γιατί είχαμε πολλές ατυχίες την τελευταία διετία. Η χρονιά στην Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη, πολλές ομάδες έχουν δυναμώσει και για αυτό είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι ουσιαστικό"

  • Μετά από τέσσερα χρόνια με τον κόουτς Σφαιρόπουλο έρχεται μια αλλαγή προπονητή και φιλοσοφίας με τον κόουτς Μπλάτ

"Πράγματι είναι εντελώς διαφορετικός τρόπος προσέγγισης αυτός που θα παίξουμε εφέτος. Η αλήθεια είναι όμως ότι γίνεται μια ατυχής σύγκριση ότι εφέτος το μπάσκετ θα είναι έτσι και πέρυσι δεν ήταν.
Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Απλά το αποτέλεσμα είναι που μένει.
Η ομάδα είχε μεγάλες επιτυχίες με τον κόουτς Σφαιρόπουλο όλοι βελτιωθήκαμε από αυτόν και του οφείλουμε πολλά πράγματα. Δεν σημαίνει ότι κάναμε κάτι λάθος. Απλά η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει σελίδα και φιλοσοφία και ελπίζουμε αυτό να συνοδευτεί και με επιτυχία"

  • Τα πρώτα δείγματα με τον νέο κόουτς δείχνει περισσότερο επιθετικό πλάνο αλλά δεν ξεχνάτε φανταζόμαστε την άμυνα 

"Φυσικά και όχι. Είναι πολύ νωρίς, έχουμε κάνει πολύ προπόνηση στην προετοιμασία και περιμένω και εγώ να δω πως θα είμαστε στα παιχνίδια. Σαφώς δείχνουμε μια μεγαλύτερη έφεση στην επίθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αμελήσουμε την άμυνα"

Ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει για μια ακόμα φορά να έχει μεγάλη όρεξη για μπάσκετ.

"Αυτό χαρακτηρίζει το Βασίλη, το ξεχωριστό κίνητρο που έχει κάθε χρόνο και αυτή η όρεξή του για σκληρή δουλειά".

  • Απο τη Wild Card στην προηγούμενη διοργάνωση στην πρόωρη πρόκριση η εθνική με βοήθεια από όλα τα παιδιά. Θέλετε μια επιτυχία στην Κίνα όλοι μαζί ;

"Ναι θέλουμε όλοι να είμαστε μαζί και  να φέρουμε και μια μεγάλη επιτυχία για την οποία διψάει  και ο κόσμος. Ομως υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να τη θέλεις μέχρι να τη φέρεις. Χρειάζεται να πάμε προσγειωμένοι, να δουλέψουμε σκληρά να είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί.
Ολα τα παιδιά βοήθησαν, έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εγώ δυστυχώς έπαιξα μόνο σε ένα παράθυρο μακάρι να είχα μπορέσει και σε άλλα”



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ