20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρίντεζης: «Πρέπει να δείξουμε διάρκεια»

Η διάρκεια στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας θα είναι το «κλειδί» για μία καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ σύμφωνα με τον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο διεθνής φόργουορντ είχε καλή παρουσία και βοήθησε την «επίσημη αγαπημένη» να επικρατήσει με 90-61.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πρίντεζης στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δείξει την απαιτούμενη διάρκεια. Δεν παίζουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Πρέπει να το διορθώσουμε γιατί θα έχουμε πρόβλημα. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκαν ρυθμό. Κατάφεραν και γύρισαν. Το θετικό είναι ότι αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο σε μία περίεργη πρεμιέρα».

Για το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο: «Πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και να παίξουμε με μυαλό και συγκεντρωμένα ομαδικά ή ατομικά. Από το πρώτο φιλικό είχαμε σκαμπανεβάσματα. Σ’ ένα τουρνουά που μακάρι να φτάσουμε στα νοκ άουτ είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσεις, αν δεν το κάνεις δεν θα πας παραπάνω».

Για το καλό δεύτερο ημίχρονο: «Πρέπει να πιέσουμε παραπάνω στην μπάλα. Πιέσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Βάλαμε καλάθια στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να το κάνουμε, δεν γίνεται συνέχεια στο πέντε εναντίον πέντε. Πρέπει να ανοίγουμε τον ρυθμό. Βοήθησαν κάποιοι παίκτες στο συγκεκριμένο κομμάτι κι έδωσαν ενέργεια και ήταν από τα κλειδιά της νίκης».

Για το αν πλέον βαδίζει η Εθνική σε σωστό δρόμο: «Για μένα πρέπει να δείξουμε διάρκεια. Χωρίς αυτό με καλύτερες ομάδες δεν θα έχουμε τύχη. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε συγκέντρωση. Στο τρίτο το κάναμε σε μεγαλύτερο διάστημα θα μπορούμε να στοχεύσουμε ψηλότερα. Μακάρι να το βελτιώσουμε και να υπάρχει ομαδική και ατομική συνεργασία για να γινόμαστε καλύτεροι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ