21 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρίντεζης: “Να προσφέρω στην ομάδα όσο μπορώ” (vid)

Η νίκη ήταν πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Μπασκόνια και έγινε σημαντική για τους λάτρεις των αριθμών αλλά και την ίδια την ιστορία του συλλόγου, καθώς ο Γιώργος Πρίντεζης έφτασε τις 215 ευρωπαϊκές συμμετοχές, προσπερνώντας κατά μία τον Μίλαν Τόμιτς. Όχι πως για τον ίδιο έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του.

«Επόμενος στόχος μου είναι απλά να μπορώ να προσφέρω στην ομάδα όσο μπορώ, όσο είμαι υγιής. Να πάρουμε κι άλλους τίτλους, αυτός θα είναι ο στόχος μου. Οι ομαδικοί τίτλοι είναι που σε κάνουν περισσότερο χαρούμενο. Στην ηλικία που είμαι τώρα αυτοί με εκφράζουν".

Σίγουρα όταν ξεκινούσε στον Ολυμπιακό στα 15 του δεν σκεφτόταν πως θα ζούσε αυτή τη στιγμή, κάτι το οποίο παραδέχθηκε: "Όταν ξεκινάς στα 15-16 σου σε μια ομάδα δεν σκέφτεσαι τι θα έχει γίνει στα 32 ή στα 33. Έχω υπάρξει εντός δωδεκάδας, εκτός δωδεκάδας, εκτός προπόνησης... Όλα έρχονται σιγά σιγά".

Επιστρέφοντας στην αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την άνετη νίκη του Ολυμπιακού ο Πρίντεζης τόνισε: "Ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ. Καμιά φορά όταν χάνεις και βλέπεις τη διαφορά να μεγαλώνει ίσως αδικαιολόγητα το παρατάς. Όπως στην τελευταία δική μας ήττα. Οι 30 πόντοι διαφοράς δεν ήταν κάτι ωραίο για εμάς. Θέλαμε να αντιδράσουμε. Η Μακάμπι μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας τώρα με την Χίμκι. Θέλουμε να κάνουμε μια νίκη για να ανακάμψουμε μετά την Μπασκόνια. Τηρουμένων των αναλογιών μεγάλωσε το ροτέισιον. Αυτό είναι πολύ καλό. Το επόμενο παιχνίδι είναι σε λιγότερο από 48 ώρες».
Για τα χαμένα τρίποντα και το ρόλο που μπορεί να παίξουν στην ψυχολογία απάντησε: "Μπάσκετ είναι, όλα μπορούν να γίνουν. Σε μια καλή μέρα μπορεί να βάλεις παραπάνω σουτ από όσα σου αναλογούν ίσως ή να υπάρξουν μέρες που θα είσαι άστοχος. Δεν χάσαμε το προηγούμενο παιχνίδι επειδή ήμασταν άστοχοι. Παίζουν ρόλο και τα εύκολα καλάθια και τα ριμπάουντ και ο αμυντικός προσανατολισμός».

Ο Πρίντεζης αρνείται να δει στο τέλος της χρονιάς, αν και ένας τίτλος ακόμη στην Ευρωλίγκα δεν θα τον πείραζε καθόλου, όπως δεν θα πείραζε και κανέναν άλλον παίκτη. Γνωρίζει όμως πως τον Ιανουάριο τίτλοι δεν κρίνονται: «Η Euroleague είναι δομημένη έτσι, ώστε η ομάδα που θα κάνει το... πικ στους "8" έχει περισσότερες πιθανότητες. Είδαμε πέρυσι την Φενέρμπαχτσε. Δεν έκανε καλή χρονιά, έκανε ένα... πικ μετά τους "8" και πήρε το ευρωπαϊκό. Μακάρι να είμαστε φρέσκοι και υγιείς και να πάμε όλοι μαζί να το "παλέψουμε"».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ