16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πρίντεζης: «Θα τον έλεγα τρελό»

Ο Γιώργος Πρίντεζης κέρδισε θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα, αλλά στάθηκε περισσότερο στις επιτυχίες με τον Ολυμπιακό παρά στην προσωπική απόδοσή του.

Ο 35άχρονος φόργουορντ ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου: «Εάν κάποιος πριν από χρόνια μού έλεγε ότι θα ήμουν στην ομάδα της δεκαετίας θα του απαντούσα ότι είναι τρελός», για να προσθέσει: «Προσωπικά, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, το αποφεύγω και στις συνεντεύξεις, ακόμα και τώρα δεν θέλω να το κάνω. Δεν λέω ότι δεν είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι περισσότερο για τα πράγματα που πετύχαμε με την ομάδα μου τα τελευταία χρόνια. Δώσαμε χαρά στους φίλους μας, κερδίσαμε δύο πολύ σημαντικούς τίτλους, έχουμε πάει άλλες δύο φορές στο Φάιναλ Φορ, αυτό είναι το πιο σημαντικό κι αυτό θα έχω πάντα στην καρδιά μου».

Συνεχίζοντας, παραδέχθηκε πόσο πολύ δούλεψε για να φθάσει σε αυτό το σημείο, αλλά και πόσο σημαντικό είναι για εκείνον που έδωσαν χαρά στους φιλάθλους τους: «Νιώθω χαρούμενος, δούλεψα πολύ για να βρεθώ εδώ. Όταν κερδίσαμε τους δύο τίτλους στην Ευρωλίγκα, πιστέψτε με, ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί κάναμε και τον κόσμο χαρούμενο. Πολλοί ήταν χαρούμενοι, άλλοι έκλαψαν κι αυτό είναι κάτι που μου δίνει δύναμη και ενέργεια. Καθώς μεγαλώνεις, αρχίζεις να σκέφτεσαι λιγότερο και να είσαι πιο επικεντρωμένος στα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο και προσωπικά είμαι περισσότερο όταν η ομάδα μου κερδίζει και απολαμβάνω περισσότερο το παιχνίδι. Προσπαθώ να δίνω το καλύτερο και να βοηθώ την ομάδα, αυτό μου αρέσει κι αυτό προσπαθώ να κάνω».

Για τους δύο διαδοχικούς τίτλους που πανηγύρισαν στα Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου επεσήμανε: «Το 2012 κανείς δεν μας περίμενε, όλοι νόμιζαν ότι θα μας κερδίσουν εύκολα. Το 2013 όλες οι ομάδες ήξεραν ότι είμαστε επικίνδυνοι, ότι έχουμε καλή χημεία. Ειδικά οι ομάδες με τις οποίες παίξαμε στο Φάιναλ Φορ ήξεραν τί να περιμένουν. Εμείς παλέψαμε περισσότερο και ήμασταν πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση. Δεν ήταν πιο σημαντική η κατάκτηση, γιατί όλες έχουν κάτι διαφορετικό, αλλά ήταν πολύ όμορφη».

Κλείνοντας, μίλησε για τις ιστορικές επιδόσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου: «Δεν ήμουν ποτέ παίκτης που έβλεπε τα στατιστικά και τον ένοιαζε πολύ να σκοράρει περισσότερο ή κάτι άλλο. Ή να διαβάσω κάτι που γράφεται για εμένα. Δεν λέω ότι δεν με ενδιέφερε ή δεν θέλω να παίζω καλά, πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βάζω νέα πράγματα στο παιχνίδι μου, αλλά προσωπικά είμαι πιο χαρούμενος τα τελευταία χρόνια γιατί η ομάδα έχει πετύχει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ