25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρέλεβιτς : «Ιδανική επιλογή ο Παπαθεoδώρου»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος μίλησε για τους λόγους που η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέληξε στον Ηλία Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε στο διαζύγιο με τον Σούλη Μαρκόπουλο ενώ διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στην ΚΑΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ευχαριστώ που ήρθατε. Να διευκρινίσω μερικά πράγματα για τον παλιό και τον νέο προπονητή, για να μπορούμε από αύριο να αλλάξουμε σελίδα. Η αλλαγή του Σούλη είχε μπασκετικά κριτήρια. Η ομάδα είχε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο κι εμείς κρίναμε πως έπρεπε να αλλάξει φιλοσοφία. Ήταν δύσκολη απόφαση. Είχαμε φιλικές σχέσεις με τον Σούλη. Έχω αγάπη μόνο για τον Σούλη. Δυστυχώς οι διοικήσεις και οι πρόεδροι παίρνουν δύσκολες αποφάσεις, όπως αυτή για εμένα. Παρακολουθούμε κάθε χρόνο παίκτες και προπονητές. Παρακολουθούμε χρόνια τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Είναι ένας νέος προπονητής με εμπειρία. Έχει δουλέψει στις Εθνικές ομάδες με τους Έλληνες παίκτες, ξέρει να διαχειρίζεται τους καλύτερους νέους Έλληνες παίκτες που έρχονται. Έχει δουλέψει στο εξωτερικό σε πιο δύσκολο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Κατανοεί τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ, τη φιλοσοφία μας, τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες μας. Είναι ιδανική επιλογή. Πιστεύω ότι είναι μία καινούργια δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ και θα κάνει μεγάλη καριέρα», δήλωσε στο εισαγωγικό του σχόλιο ο Πρέλεβιτς.

Για όσα είδαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στον Παπαθεοδώρου:Καθαρά μπασκετικά είναι τα κριτήρια της επιλογής. Το βασικό και το πρώτο είναι πως έχει δουλέψει με τους καλύτερους νέους Έλληνες παίκτες που έρχονται. Πιάνει τη φιλοσοφία και τις ανάγκες τους, έχει δουλέψει στο εξωτερικό, έχει ξεφύγει από την ελληνική νοοτροπία και πήρε άλλα μηνύματα που μπορεί με τις εμπειρίες του να μας μεταφέρει εδώ. Ένας προπονητής είναι τεχνικά ζητήματα και διαχείριση παικτών και φιλοσοφία και προσέγγιση του μπάσκετ. Παρακολουθούμε προπονητές εδώ και χρόνια, όπως κάνουμε και με παίκτες.

Για το αν έφυγε άκομψα ο Μαρκόπουλος από τον ΠΑΟΚ: Ο τρόπος που έχει φύγει είναι κανονικός. Δεν έχει γίνει τίποτα που δε συμφωνήθηκε παλιά. Είχαμε μία συζήτηση μεταξύ μας για την τελική απόφαση. Πιστεύω ότι έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι νωρίς ακόμα, μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του. Δεν μπορώ να βρω για ποιον λόγο φεύγει με άσχημο τρόπο. Υπήρχε δυσκολία λόγω συναισθήματος στην απόφαση απομάκρυνσης του Μαρκόπουλου.

Σε ερώτηση για το αν η αλλαγή προπονητή σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ είχε κακή νοοτροπία που θέλει να αφήσει πίσω του: Η νοοτροπία που έχουμε θεωρείς ότι είναι η καλύτερη και δεν πρέπει να την αλλάξουμε; Όπως είπαμε και προηγουμένως, θέλουμε να προσθέσουμε κάτι καινούργιο στο καταπληκτικό μας dna. Αυτή είναι η τακτική μας, να βρούμε κάτι νέο μέσα από ανθρώπους που έχουν δει κάτι διαφορετικό. Για τη φιλοσοφία και την τακτική θα μιλήσετε με τον προπονητή αύριο.

Για όσους γράφουν ότι η απόφαση για την επιλογή του Παπαθεοδώρου έγινε από τον Ιβάν Σαββίδη: Θα χαρώ πάρα πολύ αν ο κ. Σαββίδης γνωρίζει τι συμβαίνει στο μπάσκετ θα είναι μεγάλη χαρά για εμένα. Θα τον ρωτήσω όταν τον δω, την επόμενη φορά που θα τον δω.

Για το οικονομικό πλαίσιο, στο οποίο αναμένεται να κινηθεί ο ΠΑΟΚ: Το θέμα το οικονομικό της ομάδας το κρατάμε στο εσωτερικό της ομάδας. Αν ανακοινώσω εγώ τώρα το μπάτζετ της ομάδας, οι απαιτήσεις που θα υπάρχουν θα είναι διαφορετικές από τις συμφωνίες που θα μπορείς να κάνεις. Το οικονομικό για αυτό τον λόγο δε συζητείται από τις ομάδες. Μετά ανακοινώνεις τον ισολογισμό της εταιρείας, όχι της ομάδας.

Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου: Είναι νέος προπονητής, ανεβάζει την ομάδα του κάθε χρόνο έστω και σε μικρότερες κατηγορίες. Έχει δείξει ότι γνωρίζει καλά την αγορά των παικτών που μας ενδιαφέρει κι έχοντας δουλέψει στο εξωτερικό σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ, πέτυχε ότι η ομάδα του δεν είχε πετύχει ποτέ στο παρελθόν. Ξέρει να δουλέψεις σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές του ΠΑΟΚ.

photo credits: eurokinisi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ