19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πράσινο φως για τις λίγκες στο Ισραήλ

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που σε αυτό το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορονοϊού αποφάσισε να προχωρήσει σε lock down. Η αναμενόμενη αντίδραση των επαγγελματικών λιγκών της χώρας ήταν να αντιδράσουν, καθώς θέλουν να δουν τα πρωταθλήματα να ξεκινούν κανονικά. Με ότι συνεπάγεται πλέον το "κανονικά".

Μπάσκετ και ποδόσφαιρο προχώρησαν μαζί, είχαν κοινά αιτήματα και οι υπεύθυνοι συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αθλητισμού. Μετά από συζητήσεις δόθηκε το "πράσινο φως" για την έναρξη των πρωταθλημάτων, παρά το lock down!

Ένα θέμα που δημιουργήθηκε αφορά έμμεσα και την Ελλάδα και το Final 8 του Basketball Champions League. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι μία από τις οχτώ ομάδες που έχουν πάρει την πρόκριση και θα πρέπει να κάνει το ταξίδι στη χώρα μας, προκειμένου να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ (30/9-4/10). Το lock down σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί θα αρχίσει την Παρασκευή και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Λογικό ήταν να επικρατήσει για λίγο μια σύγχιση για αν η ομάδα θα μπορούσε να ταξιδέψει.

Η πρώτη ενημέρωση που πήρε η ομάδα ήταν πως το αεροδρόμιο δεν θα έκλεινε. Η Χάποελ έκανε σκέψεις ακόμη και για άμεση αναχώρηση, προκειμένου να προλάβει το lock down. Η σκέψη που επικράτησε πως η ομάδα του Όντεντ Κάτας θα ταξιδέψει νωρίτερα μεν, αλλά όχι άμεσα και πως θα λάβει κανονικά μέρος στο Final 8.

Η Χάποελ αντιμετωπίζει στους προημιτελικούς την Σαν Πάμπλο Μπούργος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ