23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Πράσινο» τελεσίγραφο στη Μόσχα (vids)

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να προβληματίζει μακριά από το ΟΑΚΑ και ψάχνει εναγωνίως το «διπλό» στην έδρα της Χίμκι, στον αποψινό (30/11) αγώνα, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχουν χάσει ήδη σε Μόναχο, Κωνσταντινούπολη (από την Εφές) και Βιτόρια, ενώ πέρασαν νικηφόρα μονάχα από το Μαυροβούνιο και την έδρα της Ποντγκόριτσα. Αρκετοί βιάστηκαν να μειώσουν αυτή τη νίκη, ωστόσο το «κάζο» της Μπασκόνια αλλά πολύ περισσότερο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέδειξε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» αν θέλουν να έχουν τύχη για ένα καλό πλασάρισμα εντός οκτάδας θα πρέπει να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα τους μακριά από την ασφάλεια της έδρας τους. Αλλιώς θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η πρόκριση στα πλέι οφ. Για το καλύτερο παιχνίδι που πρέπει να κάνουν μίλησε και ο Τσάβι Πασκουάλ στις δηλώσεις του. Άλλωστε ο Καταλανός ποτέ δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Απέναντί του, το «τριφύλλι» θα βρει μία ομάδα που έχει επίσης ως στόχο την είσοδο στην οκτάδα. Μετά την περσινή παρουσία του, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα ήθελε να σταθεροποιήσει την παρουσία του στο υψηλότερο επίπεδο. Το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλό, όμως η μεγάλη νίκη της περασμένης εβδομάδας ανέβασε την ψυχολογία του συνόλου. Η απουσία του Αλεξέι Σβεντ πάντως είναι πολύ σημαντική, καθώς πέρα από σούπερ σταρ της ομάδας είναι κι εκείνος ο οποίος μπορεί να συνδεθεί διαρκώς με το αντίπαλο καλάθι. Ο Ρώσος έσπασε το δάχτυλο του χεριού του και δεν θα είναι διαθέσιμος

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός έχει μόνο ένα πρόβλημα κι αυτό αφορά τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο 24χρονος φόργουορντ έχει χτυπήσει στον καρπό κι ακόμα και χθες (29/11) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Το τεχνικό επιτελείο θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και θα αποφασίσει αν θα μπει ή όχι στη δωδεκάδα.

Το διακύβευμα είναι σημαντικό, μια και η γκρίνια στην ελληνική ομάδα είναι έντονη κυρίως από τον κόσμο, μετά τις κακές εκτός έδρας εμφανίσεις. Άλλωστε ο κόσμος είναι σταθερά γεμάτος από προπονητές του καναπέ που θεωρούν ότι ξέρουν καλύτερα από τους ίδιους τους τεχνικούς.

Εκεί θα κριθεί

Όσον αφορά τα σημεία που θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας αυτά είναι πολύ προφανή. Αν ο Παναθηναϊκός δεν παίξει άμυνα παθιασμένα όπως προς το παρόν κάνει μόνο εντός έδρας, δεν πρόκειται να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του. Παράλληλα θα πρέπει στην επίθεση να ακολουθηθεί πιστά το πλάνο του τεχνικού επιτελείου και να υπάρχει ψυχραιμία και από τη γραμμή των βολών. Το τρίποντο είναι μέχρι τώρα «πονοκέφαλος», αλλά όταν υπάρχει αυτοπεποίθηση μπαίνουν και τα μεγάλα σουτ, έστω αν δεδομένα λείπει από το ρόστερ ένας ακόμα κλασικός σουτέρ. Οι Ρώσοι δεδομένα θα εμφανιστούν πιο ομαδικοί και θα παίξουν διαφορετικό μπάσκετ, σε σχέση με αυτό που παίζουν όταν είναι παρών ο Σβεντ. Στη Μαδρίτη πάντως είχαν κοιτάξει τη Ρεάλ στα μάτια, παρά το γεγονός ότι απουσίαζε και τότε ο σούπερ σταρ τους.

Το παρελθόν

Οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί όλες κι όλες έξι φορές. Στα πρώτα δύο παιχνίδια νίκησε ο Παναθηναϊκός. Ήταν τη σεζόν 2009-10, με τη νίκη στα περίχωρα της Μόσχας να έρχεται μάλιστα χάρη σε επική ανατροπή. Η συνέχεια ανήκε στους Ρώσους οι οποίοι πήραν τους δύο αγώνες της σεζόν 2012-13. Μετά από πέντε χρόνια χωρίς αναμέτρηση μεταξύ τους, οι δύο ομάδες έπαιξαν πέρσι και μοιράστηκαν τις νίκες. Στην Αθήνα το σύνολο του Πασκουάλ έκανε περίπατο με 93-65, ενώ στο γήπεδο που θα συναντηθούν απόψε, η Χίμκι νίκησε επίσης άνετα με 78-61.

Δείτε βίντεο από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ