26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

«Πράσινο» πάρτι και… ξεμπούκωμα!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στη Μακάμπι την ομάδα, στην οποία θα «ξεσπούσε» για τις προηγούμενες ήττες στην Ευρωλίγκα, με τους παίκτες του Όντεντ Κάτας να έχουν βρει ρυθμό και να είναι ορεξάτοι, νικώντας με 81-63 σε ένα από τα κορυφαία φετινά τους παιχνίδια, αφήνοντας την ίδια ώρα οριστικά εκτός οκτάδας το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με «εκρηκτικό» τρόπο το παιχνίδι, με τον Χεζόνια να δείχνει διάθεση και τον Ουάιτ να ολοκληρώνει τις φάσεις, που δημιουργούσαν οι συμπαίκτες του, με συνέπεια οι «πράσινοι» να πάρουν από νωρίς προβάδισμα σε διψήφιο νούμερο με καλάθι του Παπαπέτρου (17-7 στο 7'). Ο Κροάτης και ο Αμερικανός συνέχισαν να κάνουν «θραύση» κι ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +16 (25-9).

Το εκπληκτικό διάστημα του «τριφυλλιού» είχε και συνέχεια στο επόμενο τετράλεπτο, με τον Μποχωρίδη να δίνει επίσης λύσεις από μακριά και τον Παπαγιάννη να συμμετέχει στον «χορό» της ρακέτας (34-16). Η συνεργασία του Ουίλμπεκιν με τον Ζίζιτς προσπάθησε να κρατήσει όρθια τη Μακάμπι, με τον πρώτο να βρίσκει στόχο έξω από τα 6.75 και το δεύτερο να φθείρει λίγο τους αντίπαλους ψηλούς, χωρίς όμως να υπάρξει ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού η καλή επιθετικά απόδοση των παικτών του Κάτας συνεχιζόταν, για να πάνε στα αποδυτήρια με +13 (43-30).

Με τον Σαντ Ρος και τον Παπαπέτρου να προσφέρουν ανάσες, σε μια αρχή τρίτης περιόδου όπου ο Παναθηναϊκός φάνηκε να μην έχει ενέργεια, το προβάδισμα διατηρήθηκε για την ελληνική ομάδα σε υψηλό επίπεδο (51-35 στο 24'). Στη συνέχεια, όμως, εξαιτίας του γεγονότος αυτού, το σκηνικό θα άλλαζε, με την ενέργεια του Μπράιαντ να δίνει το έναυσμα και απανωτά μακρινά σουτ να «ψαλιδίζουν» τη διαφορά στο τρίποντο, βάζοντας σε κίνδυνο για πρώτη φορά το «τριφύλλι».

Η τάξη, όμως, αποκαταστάθηκε με ένα σερί 9-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με αρκετές λύσεις να προσφέρονται στον Κάτας (67-55 στο 35'). Το διάστημα αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό, ώστε η Μακάμπι να σταματήσει να ονειρεύεται την ανατροπή, με τον Παπαπέτρου να τη «γαζώνει» για ένα ιδανικό τελείωμα με τη διαφορά στο +18 (81-63).

Δεκάλεπτα: 25-9, 43-30, 58-55, 81-63

ΞΕΣΠΑΣΕ: Αρκετοί έκαναν μια μεστή εμφάνιση από την πλευρά του Παναθηναϊκού, δείχνοντας την πολύ καλή διαχείριση του Όντεντ Κάτας. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, όμως, «ξέσπασε» σε αυτό το ματς κι έδειξε την αγωνιστική του άνοδο με 20 πόντους (4/11 δ., 4/6 τρ.) και πέντε ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δύο συντελεστές έπαιξαν σίγουρα ρόλο στη διεύρυνση της διαφοράς. Ο Παναθηναϊκός είχε τις λύσεις από κοντά και αυτό φάνηκε στα 23/40 δίποντα έναντι των μόλις 12/36 της Μακάμπι, τη στιγμή που η ισορροπία ασίστ-λαθών, με 21-17 για τους «πράσινους» και 13-16 φιλοξενούμενους έπαιξε επίσης το δικό της ρόλο. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ