19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

«Πράσινος» προβληματισμός, «Αρκούδα» και Καταλανοί… σε άγρια κατάσταση (vids)

Η εβδομάδα αυτή δεν πέρασε καθόλου καλά για τα ελληνικά χρώματα, αφού και ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα και φτάσαμε στο 0/2, μιας και είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την Φενέρ, με την ΤΣΣΚΑ και την Μπαρτσελόνα να δείχνουν πως ανήκουν... σε ένα ανώτερο επίπεδο την Παρασκευή (16/11).

Ο Παναθηναϊκός «συνετρίβη» στην Πόλη με 78-62 από την Αναντολού Εφές και βυθίστηκε εκ νέου στους προβληματισμούς του. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο κι εκεί διαμορφώθηκαν οι ισορροπίες της αναμέτρησης, με το «τριφύλλι» να μην καταφέρνει επ' ουδενί να αντιδράσει και να αποδέχεται, μοιρολατρικά, τη μοίρα που το έφερε στο ρεκόρ 4-3.

Η Μπαρτσελόνα απέδειξε για ακόμη μία φορά, ότι επανέρχεται... για τα καλά στο προσκήνιο, ξεπερνώντας στο Κάουνας με 88-85 το «εμπόδιο» της Ζαλγκίρις. Οι «Μπλαουγκράνα» χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο, προκειμένου να επικρατήσουν, με τον Ουάιτ να έχει ισοφαρίσει με κάρφωμα στην κανονική διάρκεια, βρίσκοντας πάντως τον τρόπο, για να επιβληθούν και να φτάσουν στο 5-2.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνεχίζει... τρένο την πορεία της, περνώντας και από το Μόναχο με 93-79 απέναντι στην Μπάγερν. Η «Αρκούδα» έκανε μια δική της επίδειξη δύναμης, φανερώνοντας τη δεδομένη διαφορά που χωρίζει αγωνιστικά τις δύο πλευρές και, κάπως έτσι, έμεινε στο αήττητο ύστερα από επτά αγώνες, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη δεύτερη νίκη της πανηγύρισε η Γκραν Κανάρια, που υπέταξε με 84-78 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ισπανική πήρε μια μεγάλη ανάσα, ούσα ανώτερη της αντιπάλου του και φέρνοντάς την ενώπιον εξελίξεων, αφού οι Ισραηλινοί για ακόμη μία φορά δεν πείθουν σε καμία περίπτωση για κάτι σημαντικό στην Ευρωλίγκα και δεν αποκλείονται οι αλλαγές σύντομα.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 15/11:

Νταρουσάφακα-Αρμάνι Μιλάνο 92-98
Μπουντούτσνοστ-Μπασκόνια 99-84
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 72-73
Ρεάλ Μαδρίτης-Χίμκι 79-74

Παρασκευή 16/11:

Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός 78-62
Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα 85-88 (76-76 κ.α.)
Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-93
Γκραν Κανάρια-Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-78

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ