21.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

“Πράσινη” κατοστάρα με Σπανούλη! (vid)

Στον αγώνα της Πέμπτης με την Γκραν Κανάρια ο Παναθηναϊκός σκόραρε πάνω από 100 πόντους για πρωτη φορά μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, παρά δέκα ημέρες. Η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν στις 29 Οκτωβρίου 2009 σε έναν αγώνα με τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ. Το τελικό σκορ ήταν 101-66 και η εποχή εντελώς διαφορετική.

Τότε δεν ξέραμε ακόμα τι σημαίνει οικονομική κρίση, ακούγαμε απλώς ότι κάπου αλλού υπήρχε, αλλά εμάς δεν μας άγγιζε, διότι ο νεοεκλεγείς τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μας διαβεβαίωνε ότι... "λεφτά υπάρχουν". Για μνημόνια ούτε λόγος, αγνοούσαμε κι αυτόν ακόμα τον ορισμό της λέξης, διότι ζούσαμε ακόμα το όμορφο παραμύθι μας. Αλλά αυτά είναι... αλλουνού παπά ευαγγέλια.

Δείχνουν, όμως, πόσο μακριά στο χρόνο χάνεται η τελευταία ευρωπαϊκή "κατοστάρα" του Παναθηναϊκού. Κι εμείς αναρωτηθήκαμε: άραγε έχει μείνει κανείς παίκτης από εκείνη την ομάδα στο "τριφύλλι";

Μια μικρή αναδρομή στο στατιστικό εκείνου του αγώνα δίνει την απάντηση: Ναι, είναι ο Νικ Καλάθης! Ήταν και τότε παρών, πολύ νεότερος φυσικά και... με μαλλιά, ήταν και την Πέμπτη παρών στην κατοστάρα επί της Γκραν Κανάρια. Και είναι ο μόνος. Κανείς άλλος δεν έχει μείνει από τότε.

Αλλά δεν είναι ο μόνος που εξακολουθεί να παίζει μπάσκετ. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εκείνη την ομάδα του Παναθηναϊκού είναι ακόμα ενεργοί. Δύο μάλιστα εξ αυτών αγωνίζονται πλέον στον αιώνιο αντίπαλο, Ολυμπιακό! Ας τους δούμε, όμως, έναν προς έναν:

Μιλένκο Τέπιτς: Κατά σύμπτωση, την ημέρα που ο Παναθηναϊκός πετύχαινε ξανά ευρωπαϊκή "κατοστάρα" επί της Γκραν Κανάρια, ανακοινωνόταν η επιστροφή του Σέρβου στην Ελλάδα. Όχι στον Παναθηναϊκό, αλλά στον ΠΑΟΚ, όπου είχε ξαναπαίξει και πριν από δύο χρόνια. Είχε σκοράρει τότε 8 πόντους. Μεγάλο ταλέντο εκείνη την εποχή, που όμως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

Βασίλης Σπανούλης: Είναι σήμερα ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Τότε είχε σκοράρει 12 πόντους και είχε μοιράσει 6 ασίστ.

Στράτος Περπέρογλου: Αφού στη συνέχεια πέρασε κι αυτός από τον Ολυμπιακό, κάνει πλέον διεθνή καριέρα. Και σήμερα ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα. Τότε είχε σκοράρει 3 πόντους.

Αντώνης Φώτσης: Παίζει ακόμα μπάσκετ στην ομάδα της γειτονιάς του, τον Ηλυσιακό, με τον οποίο μάλιστα ανέβηκε φέτος στη Γ' Εθνική. Τότε είχε σκοράρει 5 πόντους και είχε μαζέψει 4 ριμπάουντ.

Γιούριτσα Γκόλεματς: Προσπαθεί να κάνει καριέρα προπονητή και σήμερα δουλεύει στη Σιξτ Πριμόρσκα της Σλοβενίας. Τότε είχε σκοράρει 5 πόντους.

Ντρου Νίκολας: Αφού σταμάτησε το μπάσκετ, έκανε για ένα διάστημα τον σχολιαστή αγώνων μπάσκετ και από το 2016 δουλεύει ως σκάουτ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Τότε είχε σκοράρει 9 πόντους με 1/2 τρίποντα.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και ασχολείται επιχειρηματικά με το μπάσκετ ως συνιδιοκτήτης ακαδημίας μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά. Τότε είχε σκοράρει 22 πόντους με 3/4 τρίποντα, είχε μαζέψει 5 ριμπάουντ και είχε μοιράσει 4 ασίστ.

Νίκολα Πέκοβιτς: Μετά τον Παναθηναϊκό έπαιξε στο ΝΒΑ, αλλά οι συνεχείς σοβαροί τραυματισμοί τον υποχρέωσαν να κόψει το μπάσκετ πριν από δύο χρόνια. Σήμερα ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην πατρίδα του. Τότε είχε σκοράρει 20 πόντους με 9/14 σουτ.

Νικ Καλάθης: Τότε ήταν πρωτάρης, σήμερα είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αι υποψήφιος MVP της Ευρωλίγκας. Τότε είχε μείνει άποντος, αλλά είχε μοιράσει 6 ασίστ, την Πέμπτη το βράδυ σκόραρε 8 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ.

Γκιόργκι Σερμαντίνι: Ανήκει πλέον στην Ουνικάχα Μάλαγα, με την οποία παίζει φέτος στο Eurocup. Τότε είχε σκοράρει 10 πόντους.

Δημήτρης Βεργίνης: Παίζει ακόμα μπάσκετ, αλλά όχι στο επίπεδο που φαινόταν τότε ότι θα μπορούσε να φτάσει. Ανήκει εδώ και λίγους μήνες στον Άρη. Τότε είχε σκοράρει 3 πόντους.

Γιώργος Μπόγρης: Ο δεύτερος παίκτης από εκείνη την ομάδα του Παναθηναϊκού, που σήμερα παίζει στον Ολυμπιακό. Τότε είχε σκοράρει 4 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ