25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Πράσινη καταιγίδα» στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κολοσσό και τον διέλυσε στο ΟΑΚΑ με 96-65, κάνοντας το 1-0 στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League.

Οι «πράσινοι» την τελευταία εβδομάδα βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα. Κάπως έτσι παρέσυραν στο... διάβα τους και τους Ροδίτες οι οποίοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι το έργο τους θα ήταν πολύ δύσκολο.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει σε κριτική, από τη στιγμή που η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπήκε στο παρκέ αποφασισμένη να κυριαρχήσει απόλυτα και να μην αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό της.

Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 24-12, ενώ στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν πάρει διαφορά 28 πόντων (51-23). Παρ' όλα αυτά στην τρίτη περίοδο δεν σταμάτησαν και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 41 πόντους (80-39).

Στην τελευταία περίοδο υπήρξε μία αντίδραση από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι επικράτησαν με επιμέρους σκορ 26-16 και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 96-65.

Το μόνο που θα έχει να θυμάται ο Κολοσσός από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το τρίποντο του Σωτήρη Μπιλλή πίσω από το κέντρο, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Επέστρεψε: Ο Κέι Σι Ρίβερς δείχνει να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό. Στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού σημείωσε δώδεκα πόντους με 2/3 τρίποντα και είχε συνολικά καλή παρουσία. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Παππάς με 16 πόντους, ενώ σημείωσαν έστω ένα καλάθι και οι δώδεκα παίκτες του Πασκουάλ. Για τους ηττημένους ο Τσαλμπούρης ξεχώρισε με δώδεκα πόντους, ενώ ο Χάρις πρόσθεσε έντεκα.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα δίποντα ήταν αυτά που άλλαξαν τα δεδομένα στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είχε 36/48 (75%) και κάπως έτσι ανέβασε την παραγωγικότητά του πολύ ψηλά.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ