17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Πράσινη» αντίδραση… με κουβανικό στυλ

Με τον Χάουαρντ Σαντ Ρος να πραγματοποιεί ίσως το πιο μεστό του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» επικράτησαν της Μπάγερν με 83-76 κι έδειξαν επιτέλους αντίδραση, κάμπτοντας την αντίσταση μιας εξαιρετικής ομάδας, που μέχρι πρότινος ήταν δεύτερη στην Ευρωλίγκα και αφήνοντας σημάδια ελπίδας, χάρη στην αξιοσημείωτη βελτίωση του συνόλου του Γιώργου Βόβορα.

Με τον Βάιλερ-Μπαμπ να δίνει ρυθμό, οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά (5-10), αλλά η παρουσία του Παπαγιάννη στη ρακέτα και η σκληρή άμυνα των «πρασίνων», έφερε την αλλαγή σκηνικού άμεσα σε ένα σερί 13-0, το οποίο εγκαθιδρούσε ελληνική κυριαρχία, με την κίνηση να ξεκινήσει ο Καλαϊτζάκης να εντυπωσιάζει (18-13).

Ο Μπέντιλ έκανε επίσης καλή δουλειά και η ευστοχία του Μακ από μακριά έφερε μέχρι και διαφορά σε «διπλό» σκορ (26-13 στο 12'). Ο καταλύτης του Σαντ Ρος δούλευε επιτέλους υπέρ του Παναθηναϊκού, με την ομαδική συνεισφορά των παικτών να αποφέρει σκορ από τους 10, που χρησιμοποίησε ο Βόβορας και το προβάδισμα να διατηρείται απέναντι στη... μοναξιά του Λούτσιτς.

Οι «Βαυαροί» βρίσκονταν σε δύσκολη θέση και η ατομική ποιότητα ενός παίκτη, όπως ο Ρέινολντς, μπορούσε μόνο να βοηθήσει για ένα πρώτο «ηλεκτροσόκ» αφύπνισης, με τη δική του δράση και το έξυπνο παιχνίδι, που οδήγησε πολλές φορές στη γραμμή των βολών, να μειώνει την απόσταση μεταξύ των ομάδων, τη στιγμή που ο Καλαϊτζάκης εντυπωσίαζε στο πλευρό του Σαντ Ρος (60-54).

Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Ζίπσερ και ο Ρέινολντς έβαλαν εκ νέου ένταση στην πίεση της Μπάγερν για ανατροπή, με το κάρφωμα του τελευταίου να μειώνει στο καλάθι (72-70 στο 37'). Ο Νέντοβιτς, εκεί, το πήρε πάνω του, με ένα καλάθι του Παπαπέτρου να φέρνει απόσταση εννέα πόντων στα 69" για τη λήξη (79-70) και επί της ουσίας να οδηγεί το αποτέλεσμα προς το «τριφύλλι».

Δεκάλεπτα: 18-13, 44-35, 60-54, 83-76

Ο ΚΟΥΒΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ: Πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι», αλλά όταν ο Χάουαρντ Σαντ Ρος είναι καλά, τότε πρόκειται για μια ιδιαίτερη είδηση. Ο ίδιος είχε 13 πόντους με έξι ριμπάουντ, πέντε ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, σε μια γεμάτη στατιστική.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με διαφορά επτά κατοχών από ισάριθμα λιγότερα λάθη, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε με αξιόλογη ευστοχία να πάρει το ματς. Αυτό έγινε κιόλας, με τους «πράσινους» να τις εκμεταλλεύονται.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ