29.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ποτέ δεν φταίει μόνο ένας

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος για το δεύτερο παιχνίδι, αλλά δεν ευθύνεται μόνο γι' αυτό ο Νικ Καλάθης.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο μετά από πολύ καιρό επέστρεψε στις πραγματικά κακές εμφανίσεις. Οι «πράσινοι» θύμισαν εκείνη την ομάδα που όποτε έφευγε από την ασφάλεια του ΟΑΚΑ έχανε με κάτω τα χέρια. Η σειρά όμως έχει μέλλον.

Το πρώτο παιχνίδι δεν αποτέλεσε τελικά οδηγό για το «τριφύλλι» που έχασε εύκολα «πληρώνοντας» την τραγική επιθετική βραδιά.

Ο Νικ Καλάθης έχει μπει στο στόχαστρο. Ο αρχηγός των κυπελλούχων Ελλάδας πραγματοποίησε μία πολύ άσχημη εμφάνιση. Όμως είναι τουλάχιστον άδικο να δέχεται όλα τα «πυρά», ο άνθρωπος ο οποίος οδήγησε εκ του ασφαλούς την ελληνική ομάδα στα πλέι οφ.

Χωρίς τις εκπληκτικές εμφανίσεις του 30χρονου γκαρντ ο Παναθηναϊκός τώρα θα έβλεπε τα προημιτελικά από την τηλεόραση. Αυτά γιατί κάποιοι φαίνεται ότι ξεχνούν πολύ εύκολα.

Το πρόβλημά του στο σουτ είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Παρ' όλα αυτά είναι δουλειά του προπονητή και των συμπαικτών του να τον βοηθούν και να μην τον... εκθέτουν. Όταν οι υπόλοιποι τέσσερις της πεντάδας τον κοιτούν και η άμυνα τον παίζει προκλητικά under, είναι προφανές ότι θα σουτάρει κι αν δεν τα βάλει θα εκτεθεί.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο αναμορφωτής του «τριφυλλιού», όμως χθες δεν βρέθηκε και στο καλύτερό του βράδυ. Ο Σον Κιλπάτρικ όταν ζεστάθηκε στην τρίτη περίοδο πέρασε στον πάγκο και δεν ξαναπάτησε παρκέ, ενώ η επιμονή στον Παπαγιάννη ήταν λανθασμένη, καθώς Βουγιούκας και Γκιστ ήταν σαφώς πιο θετικοί.

Την ίδια στιγμή ο Λούκας Λεκαβίτσιους επέστρεψε στα χαμηλά του στάνταρ, αποδεικνύοντας ότι η εμφάνιση της Τετάρτης ήταν μία εξαίρεση.

Μόνο ο Ντεσόν Τόμας και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ο δεύτερος αδικήθηκε από το χρόνο που βρέθηκε στο γήπεδο. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να φταίει για όλα ο Καλάθης ο οποίος στις ήττες πάντα... παίρνει πολλά λεφτά.

Πλέον η σειρά θα μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ. Αυτή η Ρεάλ χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση.

Θα είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να πάρει αρχικά το τρίτο παιχνίδι κι εν συνεχεία να προσπαθήσει να πάει τη σειρά ξανά στη Μαδρίτη. Προφανώς και μπορεί να τα καταφέρει. Η «Βασίλισσα» έχει φτιάξει ένα σερί πέντε διαδοχικών επιτυχιών που δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τη διαφορά δυναμικότητας.

Σίγουρα η ομάδα του Λάσο είναι καλύτερη ποιοτικά και ποσοτικά, αλλά κάποια στιγμή θα χάσει. Κι αυτό θα συμβεί τη Μεγάλη Τρίτη, εφόσον ο Παναθηναϊκός κάνει το παιχνίδι που έχει μάθει τον τελευταίο καιρό.

«Σφιχτή» άμυνα και τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο. Άλλωστε, λίγος καιρός έχει περάσει από τότε που η πλήρης Ρεάλ ήταν πεσμένη στο καναβάτσο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, αλλά σώθηκε από ένα σουτ-προσευχή του Ρούντι Φερνάντεθ στο φινάλε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ