20.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ποπ και Πολ

Μπορεί οι Σπερς να έχασαν τους τελικούς της Δύσης χωρίς να πάρουν ούτε μία νίκη απέναντι στους Ουόριορς, αλλά ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν είχε απολύτως κανένα παράπονο από τους παίκτες του. Τουναντίον.

"Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για την ομάδα", δήλωσε κατά τον απολογισμό που έκανε. "Στο τέλος μόνο μία από τις 30 ομάδες είναι ευτυχισμένη. Όλες οι υπόλοιπες στον ένα ή τον άλλο βαθμό είναι λυπημένες. Αλλά αν έχεις έστω και λίγο μυαλό στο κεφάλι σου, βάζεις τα πράγματα σε μια προοπτική.

Την πρώτη χρονιά χωρίς τον Ντάνκαν και με πολλούς νέους παίκτες στη σύνθεσή της, αυτή η ομάδα κέρδισε 61 παιχνίδια στην κανονική περίοδο και γινόταν όλο και καλύτερη καθώς τα πλέι οφ εξελίσσονταν. Είμαστε σε πραγματικά καλή φάση όταν ξεκινούσε το πρώτο παιχνίδι στο Γκόλντεν Στέιτ. Η ατυχία, που κάποια στιγμή όλοι συναντούμε στη ζωή μας, δεν μας επέτρεψε να φτάσουμε ως το τέλος. Αλλά όταν σκέφτομαι τι πετύχαμε φέτος, δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τα παιδιά".

Για την επόμενη μέρα ο Ποπ είπε πως είναι ακόμα νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις. Ωστόσο ο σχεδιασμός των Σπερς φαίνεται πως θα καθοριστεί απο δύο βασικές παραμέτρους.

α) Τι θα κάνει ο Πάου Γκασόλ. Ο Ισπανός έχει την επιλογή να ανανεώσει ή όχι για έναν ακόμα χρόνο το συμβόλαιό του, που προβλέπει για του χρόνου αποδοχές 16 εκ. δολαρίων. Αν επιλέξει να φύγει, θα βολέψει τους Σπερς, διότι έτσι θα αδειάσει χώρος στο salary cap και θα έχουν χρήματα να κινηθούν πιο άνετα στην αγορά των free agents. Το πιο πιθανό, ωστόσο, είναι ο Γκασόλ να μείνει, διότι στα 36 του μάλλον δεν θα μπορέσει να βρει αλλού αυτά τα χρήματα, και σε αυτή την περίπτωση οι δυνατότητες των Σπερς θα είναι πιο περιορισμένες.

β) Ο τραυματισμός του Τόνι Πάρκερ, που κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε και σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει, και το ότι ο Πάτι Μιλς είναι free agent, άρα μπορεί και να φύγει, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να αποκτηθεί ένας καλός πόιντ γκαρντ.

Στο ΝΒΑ έχουν αρχίσει να ακούγονται και να γράφονται φήμες περί ισχυρού ενδιαφέροντος των Σπερς για τον Κρις Πολ. Η περίπτωσή του βέβαια δεν είναι εύκολη, παρόλο που αυτό το καλοκαίρι είναι free agent, διότι οι Κλίπερς μπορούν να του προσφέρουν μάξιμουμ συμβόλαιο, που μπορεί να αγγίξει τα 200 εκ. δολάρια με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και σε αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να φτάσει η ομάδα του Σαν Αντόνιο. Ωστόσο οι έχοντες γνώση της κατάστασης λένε πως δεν είνα απίθανο να μετακομίσει τελικά ο Πολ στο Σαν Αντόνιο.

Ο Πόποβιτς, πάντως, δεν θέλησε να δώσει καμία ένδειξη ως προς το τι θα κυνηγήσουν αυτό το καλοκαίρι οι Σπερς. "Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ανάγκη", αρκέστηκε να πει όταν τον ρώτησαν σχετικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ