16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πονσαρνάου: “Η απουσία του Πρίντεζη το έκανε διαφορετικό παιχνίδι”

Ο Χαουμέ Πονσαρνάου ανέλαβε τη Βαλένθια μετά από χρόνια στον πάγκο της ως βοηθός και φαίνεται να τα πηγαίνει μάλλον καλά. Ο Ισπανός τεχνικός πιστεύει στο ... sharing is caring που λένε και οι Αμερικάνοι, όπως φάνηκε στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

"Πιστεύουμε στη δημιουργία, στο μοίρασμα της μπάλας. Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Να γυρίζει η μπάλα, να δημιουργούμε το πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα έχουμε low post παιχνίδι, έχουμε pick n roll, έχουμε τον αιφνιδιασμό. Το να μοιράζουμε την μπάλα όμως είναι η βασική μας φιλοσοφία και από εκεί ξεκινάνε όλα. Οι τελευταίες νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση που είναι σημαντικό, αλλά για σήμερα κρατάμε το θετικό αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι να παίξουμε το ίδιο καλά και στο επόμενο παιχνίδι.

Μπήκαμε καλά στον αγώνα, στα πρώτα λεπτά κάναμε ένα βήμα μπροστά στην άμυνά μας, ελέγξαμε τη δημιουργία και όταν πήραμε και τον έλεγχο των ριμπάουντ τρέξαμε πολύ καλά. Ο τραυματισμός του Πρίντεζη ίσως να το έκανε ένα πολύ διαφορετικό παιχν΄δι, αλλά νομίζω πως παίξαμε με μεγαλύτερη συνέπεια σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι μας φέτος. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο επιθετικά στην άμυνα, αλλά δεν χάσαμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Ξέραμε πως πρέπει να παίξουμε εκμεταλλευόμενοι το πλεονέκτημά μας κοντά στο καλάθι, όχι μόνο για να σκοράρουμε, αλλά και για να κινήσουμε σωστά την μπάλα και να προκαλέσουμε την προσοχή της άμυνας".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ