23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πολ: «Στο τέλος όλα εξαρτώνται από τους παίκτες»

Ο Κρις Πολ στάθηκε στους κινδύνους τραυματισμού των παικτών από την άμεση επάνοδό τους στα παρκέ και εξήγησε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες προετοιμασίας για να μπορέσουν να αγωνιστούν ξανά.

Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ έχει διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και παραμένει άγνωστο πότε θα επαναρχίσει. Ο CP3, ως πρόεδρος της Ένωσης Παικτών ΝΒΑ, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πώς μπορούν να επιστρέψουν στη δράση, ξεκαθαρίζοντας: «Απλώς να σας ενημερώσω, αν και δεν πιστεύω ότι η λίγκα θα προτείνει κάτι τέτοιο, πως εάν μας πουν "έχετε δύο εβδομάδες προπονήσεων και μετά ξεκινάμε" δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Όσο χρόνο και να μας δώσουν, να ξέρετε ότι οι παίκτες μπορούν να πουν την άποψή τους, επειδή αυτοί παίζουν. Αυτό έρχεται πρώτο. Δεν θέλουμε να μπουν οι παίκτες σε μια διαδικασία στην οποία το ρίσκο τραυματισμού θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι πριν. Πριν από την επανεκκίνηση της σεζόν οι παίκτες θα χρειαστεί να έχουν τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες προετοιμασίας».

Ο 34χρονος γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, συνεχίζοντας, διευκρίνισε: «Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και υπάρχουν πολλές υποθετικές ερωτήσεις. Έχουμε 450 παίκτες και η κατάσταση είναι διαφορετική για τον καθένα. Κάποιοι έχουν πρόσβαση σε βάρη, κάποιοι άλλοι όχι. Κάποιοι έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις όπου μπορούν να τρέξουν, κάποιοι άλλοι όχι. Για αυτό λέω ότι στο τέλος όλα εξαρτώνται από τους παίκτες».

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, η οποία παραμένει σε έξαρση στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Ο ιός είναι στην πραγματικότητα ανεξέλεγκτος. Υπάρχουν πράγματα στα οποία δεν μπορώ να έχω απαντήσεις, για αυτό δεν απαντάω. Ως παίκτες θέλουμε απλώς να παίξουμε, αλλά η ασφάλεια όλων μας, των οικογενειών μας και των φιλάθλων έρχονται σε προτεραιότητα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ