31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πολύ σκληρή για να πεθάνει

Η Φενερμπαχτσέ πάλεψε σκληρά στη Μαδρίτη για να πάρει τη νίκη, που θα την έστελνε στην τετράδα, αλλά η Ρεάλ αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι. Με ηγέτες τους Ρούντι και Γιουλ νίκησε με 61-56 και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ.

Παρά τις απουσίες της (Σλούκας, Ντατόμε), η Φενερμπαχτσέ πήγε αποφασισμένη στη Μαδρίτη και δίνοντας μεγάλη έμφαση στην άμυνα, κατάφερε μετά το πρώτο δεκάλεπτο να ελέγξει το παιχνίδι. Έχοντας σταματήσει τον Γιουλ και με τους Ντίξον και Βέσελι να δίνουν λύσεις στην επίθεση, όχι μόνο πέρασε μπροστά στο ημίχρονο (32-29), αλλά στο 24' έχτισε και μια διαφορά 7 πόντων (39-32).

Αλλά από εκεί και μετά άρχισε να παίζει άμυνα και η Ρεάλ, απέναντι στην οποία η Φενερμπαχτσέ μπλόκαρε. Και καθώς ο Ρούντι βρήκε το χέρι του, η "βασίλισσα" έτρεξε ένα σερί 19-4 και στο 31' προηγήθηκε με 51-43. Είχε πάρει πια τον έλεγχο του αγώνα, καθώς ο Μπογκντάνοβιτς μόνος του δεν μπορούσε να κερδίσει. 

Παρ' όλα αυτά η Φενερμπαχτσέ δεν παράτησε το παιχνίδι. Μείωσε ξανά τη διαφορά μέχρι και τους 3 πόντους (59-56), όμως στο τελευταίο λεπτό είχε κακές επιλογές, δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Ρεαλ και ο Γιουλ με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 61-56.

Ο... ανατροπέας: Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν καλός στην αρχή και το τέλος του αγώνα, ωστόσο αυτός που πρωταγωνίστησε στην ανατροπή ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ. Τα τρίποντά του ενέπνευσαν το 19-4 με το οποίο η Ρεάλ πήρε για τα καλά κεφάλι στο σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου και έγινε αφεντικό του αγώνα.

Η γλώσσα των αριθμών: Με 14/31 δίποντα και 18 λάθη είναι θαύμα που κέρδισε η Ρεάλ. Ωστόσο η Φενερμπαχτσέ σούταρε ακόμα χειρότερα. 14/36 δίποντα και 7/15 βολές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ