23.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Πολωνία: Με Πονίτκα και Σλότερ οι 24 για το Προολυμπιακό

Η Πολωνία διεκδικεί μια θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια (1980) και οι 24 παίκτες που προεπιλέχθηκαν για να στελεχώσουν την ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά που θα αγωνιστεί στο Κάουνας, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. 

Τα ονόματα που ξεχωρίζουν φυσικά είναι αυτά του Ματέους Πονίτκα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος βέβαια είναι τραυματίας το τελευταίο διάστημα και δε βοήθησε την ομάδα του σε κανένα από τα 5 παιχνίδια των playoffs της Euroleague και του Έι Τζέι Σλότερ που αγωνίζεται στην Ισπανία με τη Γκραν Κανάρια

Οι 24 παίκτες που κάλεσε αρχικά ο κόουτς Μάικ Τάιλορ είναι: Μπαλσερόφσκι, Γκιέλο, Κόζαρεκ, Ολέγνιζακ, Σοκολόφσκι, Μπογκούσκι, Γκρουζέσκι, Κούλιγκ, Πονίτκα (Μαρσέλ), Βαζίνσκι, Σελ, Χρίσανιουκ, Μάζουρζακ, Πονίτκα (Ματέους), Βοϊσικόφσκι, Ντζιέβα, Κάρολακ, Μιχάλακ, Σλότερ, Ζισκόφσκι, Γκάρμπασκ, Κολέντα, Μίλισιτς και Σοχάν. 

Η Εθνική Πολωνίας τερμάτησε στην όγδοη θέση στο Παγκόσμιο της Κίνας το 2019 και έτσι εξασφάλισε ένα εισιτήριο για το Προολυμπικό του Κάουνας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου. Στο ίδιο τουρνουά θα παίξουν οι Λιθουανία, Βενεζουέλα, Κορέα, Ανγκόλα και Σλοβενία.  

Η πρώτη ομάδα από αυτό το τουρνουά, όπως και από τα υπόλοιπα που θα λάβουν χώρα σε Κροατία, Σερβία και Καναδά, θα συμπληρώσουν τις ομάδες που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τον προσεχή Αύγουστο. 

Εκεί έχουν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους οι: Ισπανία, Αργεντινή, Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιράν, Νιγηρία και Ιαπωνία



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ