19.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πολυτιμότερος της χρονιάς ο Ουέστμπρουκ, καλύτερος αμυντικός ο Γκριν (pics + vids)

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ αναδείχθηκε με σχετική ευκολία ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ. Ο εκρηκτικός γκαρντ των Θάντερ, ήταν πρώτος σε μέσο όρο πόντων (31,6), τρίτος σε ασίστ (10,4) και δέκατος σε ριμπάουντ (10,7) καταφέρνοντας να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία και πρώτος μετά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον το 1962 που είχε μέσο όρο τριπλ νταμπλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ο πρώτος μετά τον Μόουζες Μαλόουν το 1981 που πήρε το βραβείο ενώ η ομάδα του δεν έφτασε τις 50 νίκες στην regular season.

Ο Ουέστμπρουκ πήρε το βραβείο, όντας μπροστά από τους Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κάχι Λέοναρντ (Σπερς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Καβς) και Στεφ Κάρι (Ουόριορς).

Ο Ντρέιμοντ Γκριν δεν θα μπορούσε να χάσει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, κερδίζοντας την σχετική μάχη από τους Κάχι Λέοναρντ (Σπερς) και Ρούντι Γκομπέρτ (Τζαζ), ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκντον των Μπακς αναδείχθηκε ρούκι της σεζόν, δίνοντας το δεύτερο βραβείο στα «Ελάφια» μετά από αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Μπρόγκντον προσπέρασε στην ψηφοφορία τους Τζόελ Εμπίντ και Ντάριο Σάριτς των Σίξερς.

Ο Έρικ Γκόρντον των Ρόκετς αναδείχθηκε καλύτερος έκτος παίκτης, ενώ ο Μάικ Ντ’ Αντόνι των Ρόκετς αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής, μπροστά από τον Γκρεγκ Πόποβιτς των Σπερς και τον Έρικ Σπόελστρα των Χιτ.

Ο βοηθός προπονητής των Σπέρς, Μόντι Γουίλιαμς, κέρδισε το βραβείο στη μνήμη του Κρεγκ Σάγκερ για το σθένος και το ήθος του, καθώς παρά τον θάνατο της συζύγου του σε τροχαίο το 2016 επέστρεψε στους πάγκους.

Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον κέρδισαν τα δικά τους βραβεία, με τον «KD» να κερδίζει το βραβείο για την κορυφαία στιγμή των play offs με το τρίποντο στο φινάλε του τρίτου τελικού με τους Καβαλίερς. Ο Τόμπσον κέρδισε το βραβείο της καλύτερης εμφάνισης για τους 60 πόντους σε τρία δεκάλεπτα απέναντι στους Πέισερς.

Καλύτερο buzzer beater αναδείχθηκε αυτό του Ράσελ Ουέστμπρουκ στο παιχνίδι των Θάντερ με τους Νάγκετς, ενώ ο συμπαίκτης του, Βίκτορ Ολαντίπο είχε το καλύτερο κάρφωμα απέναντι στην Ατλάντα. Καλύτερο κόψιμο ήταν αυτό του Κάχι Λέοναρντ σε ένα παιχνίδι των Σπερς με τους Ρόκετς, ενώ ως καλύτερη ασίστ ψηφίστηκε η συνεργασία των Γκριν, Κάρι και Ντουράντ των Ουόριορς.

Ο  Ντιρκ Νοβίτσκι των Μάβερικς κέρδισε το βραβείο του καλύτερου συμπαίκτη και ο Πάτρικ Μπέβερλι των Ρόκετς το πρωτοεμφανιζόμενο για το καλύτερο hustle (βρώμικη δουλειά). Ο Κέμπα Ουόκερ των Χόρνετς πήρε το βραβείο  fair play, ενώ ο Αζάια Τόμας για την κοινωνική του δράση. Τέλος, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πήρε και το βραβείο για το καλύτερο στύλ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ