16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πολυτιμότερος παίκτης της δεκαετίας στην ACB o Kαμπάτσο! (vid/pics)

Αν και ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι πριν λίγους μήνες για λογαριασμό των Ντένβερ Νάγκετς, φαίνεται να παραμένει ο αγαπημένος στις καρδιές των Ισπανών φιλάθλων, οι οποίοι τον ψήφισαν ως τον πολυτιμότερο παίκτη της περασμένης δεκαετίας στην ACB.

Αυτή η διάκριση του Αργεντίνου γκαρντ μπορεί να χαρακτηριστεί σημαντική αν συνυπoλογίσουμε τον υψηλό ανταγωνισμό που συνάντησε σε αυτήν την ψηφοφορία, με αρκετά «μεγαθήρια» του ισπανικού μπάσκετ και όχι μόνο να βρίσκονται δίπλα στο όνομα του Φακούντο Καμπάτσο. Η διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν με τη μέθοδο 1 vs 1 και στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε τον πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ, Σέρχιο Γιουλ.

Το αξιοσημείωτο της ψηφοφορίας είναι ότι στην τελική τετράδα βρέθηκαν τέσσερις παίκτες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στη «Βασίλισσα» ή αγωνίζονται ακόμη εκεί, με τους άλλους δύο να είναι ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Τζέισον Κάρολ. Ο Καμπάτσο για να φτάσει μέχρι το βραβείο του MVP έπρεπε να ξεπεράσει πρώτα στους 16 τον Ρούντι Φερνάντεθ, στα προημιτελικά τον Μαρσελίνιο Χουέρτας και στα ημιτελικά το παιδί-φαινόμενο του ΝΒΑ, Λούκα Ντόντσιτς.

Ο παίκτης των Ντένβερ Νάγκετς, πρόλαβε να αγωνιστεί τέσσερις σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και δύο ως δανεικός με την Μούρθια, ενώ εντός συνόρων κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 4 Super Cup.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ