21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πολιτικό θέμα η μεταγραφή Σενγκέλια

Η μετακίνηση του Τόκο Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έγινε και θερμά αποδεκτή από όλους. Ειδικά στη Γεωργία, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Τα θέματα που έχουν Γεωργία - Ρωσία ειδικά με τις διαμάχες στην περιοχή της Νότιας Οσετίας και την εισβολή της Ρωσίας το 2008 ρίχνουν έντονη τη σκιά τους στην κίνηση του Σενγκέλια. Ο ίδιος πάντως διαχωρίζει πλήρως το μπάσκετ με την πολιτική.

Θέση για το θέμα έφτασε να πάρει με tweet της η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι: "Είναι ατυχές και απαράδεκτο για μένα ως πρόεδρο της Γεωργίας, η απόφαση του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας να πηγαίνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

Ο Σενγκέλια απάντησε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Rustavi-2Q: "Δεν σκοπεύω να δικαιολογήσω την απόφασή μου. Πάω για να παίξω μπάσκετ. Δεν θα αλλάξει τη σχέση μου με τη Γεωργία αυτή η κίνηση και ελπίζω να μην αλλάξει και τη στάση των Γεωργιανών απέναντί μου".

Η ομοσπονδία μπάσκετ βρίσκεται κάπου στη μέση στην όλη αυτή κατάσταση, αλλά πήρε το μέρος του Σενγκέλια τονίζοντας πως "όπου κι αν αγωνίζεται θα υπερασπίζεται πάντα την τιμή και τα συμφέροντας της πατρίδας του και της Εθνικής Ομάδας. Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας μας έχει κάνει χαρούμενους πολλές φορές με την επιτυχημένη του αθλητική καριέρα και με αυτόν ως ηγέτη, η Εθνική Γεωργίας έχει επιτύχει σημαντικές νίκες".

Ο Τόκο Σενγκέλια δεν είναι ο πρώτος Γεωργιανός που αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς είχε προηγηθεί ο Μανουχάρ Μακροϊσβίλι την περίοδο 2014-15. Αντιδράσεις υπήρξαν και στην περίπτωση ενός Λιθουανού πάντως. Οι συμπατριώτες του δεν είχαν δει με καθόλου καλό μάτι την απόφαση του Ραμούνας Σισκάουσκας να συμφωνήσει με την ομάδα του στρατού το 2007, αφήνοντας τότε τον Παναθηναϊκό. Ο Σισκάουσκας είχε απαντήσει πως ήταν πάντα όνειρό του να παίξει στην ΤΣΣΚΑ!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ