24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πολίτης στο basketa.gr: «Αυτό που έζησα την Κυριακή δεν έχει ξαναγίνει»

Ο ΝΕΟΛ πανηγύρισε τη νίκη επί του Ηλυσιακού στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής τους πρωταθλήματος της Γ Εθνικής και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπροστάρης στην σπουδαία αυτή νίκη, ήταν ο Μιχάλης Πολίτης ο οποίος με 35 πόντους και 6 τρίποντα αλλά και εξαιρετική παρουσία στον οργανωτικό τομέα οδήγησε το σύνολο από το Ληξούρι στο 14ο θετικό αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στο basketa.gr για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αλλά και την απόδοση του, ενώ εξήγησε και το αν ενστερνίζεται τον τίτλο του ηγέτη στην ομάδα.

Εκτός των άλλων, ο Πολίτης αναφέρθηκε και στον κόσμο του ΝΕΟΛ και την πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα που είχε το ντέρμπι.

Τελικά το ντέρμπι με τον Ηλυσιακό ήταν εύκολο η εσείς το κάνατε να φανεί ευκολότερο από ότι ήταν;
«Όχι δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά, δουλέψαμε πάνω στην ομάδα του Ηλυσιακού όλη την εβδομάδα και πιστεύω τα βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που σχεδιάσαμε, αν όχι όλα τα περισσότερα πιστεύω ότι βγήκαν».

Στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής σκόραρες 35 πόντους, ενώ είναι και ο 1ος σκόρερ της ομάδας, πως κρίνεις την απόδοση του τόσο για το ματς όσο και την συνολική στο πρωτάθλημα;
«Βρέθηκα σε καλή μέρα γενικά. Οι συμπαίκτες μου δούλεψαν παραπάνω από εμένα για να βάλω εγώ 35 πόντους. Εγώ θέλω να κερδίζει η ομάδα το πως δεν με νοιάζει, αρκεί να κερδίζει και να χαίρεται ο κόσμος που μας ακολουθεί παντού».

Αισθάνεσαι ο ηγέτης τους ΝΕΟΛ;
«Όχι δεν αισθάνομαι έτσι. Δεν είμαι τέτοιος τύπος. Προσπαθώ μέσα από την προπόνηση να πάρω αυτά που παίρνω».

Με τη νίκη που κάνατε απέναντι στον Ηλυσιακό, θεωρείς ότι πήρατε μια σημαντική ώθηση για την άνοδο στην Β' Εθνική;
«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχουμε μια σειρά αγώνων που είναι στο χέρι μας τι θα κάνουμε. Κάθε φορά κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι εδώ στο νησί. Κυριακή με Κυριακή το κάθε ματς, τίποτα άλλο».

Πως είναι να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο, το οποίο να έχει και να συνηπάρχουν φίλαθλοι και των δυο ομάδων;
«Το να παίζει σε γήπεδο γεμάτο είναι πολύ ωραία. Ποιος δεν θέλει είτε εκτός έδρας είτε εντός να έχει κόσμο να τον στηρίζει; Είναι ωραία. Αυτό που έζησα την Κυριακή (23/2), το να υπάρχουν φίλαθλοι και από τις δυο ομάδες και να τραγουδάνε μαζί συνθήματα δεν έχει ξαναγίνει ειλικρινά».

Τι σε έκανε να πάρει της απόφαση να αφήσεις τον Χαρίλαο Τρικούπη (ενώ σου έχει κάνει πρόταση) και να μετακομίσεις στο Ληξούρι και τη Γ' Εθνική για χάρη του ΝΕΟΛ;
«Δεν κρύβω ότι η απόφαση να φύγω από το Μεσολόγγι ήταν πολύ δύσκολη. Εκεί έκανα σχέσεις οικογενειακές και φιλίες. Πέρασα υπέροχα και πήρα πολλά πράγματα από την πόλη, τους ανθρώπους και την ομάδα. Όμως το σκεπτικό του ΝΕΟΛ. και του κόουτς Τζουγανάτου, αλλά και το πως με προσέγγισαν οι άνθρωποι της διοίκησης ήταν πολύ ωραίο. Μου έλυσαν οποία απορία είχα και εγώ αλλά και η οικογένεια μου. Μου αρέσει το πρότζεκτ που είχαν και έχουν».

Σε περίπτωση που η ομάδα ανέβει, εσύ σκέφτεσαι να την ακολουθήσεις;
«Δένομαι εύκολα και όταν έχει και συναίσθημα από την εξέδρα είναι ακόμα πιο ωραίο. Αλλά επειδή δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας δεν το σκέφτομαι ακόμα, να πάνε όλα καλά τα πράγματα να μιλήσω με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου, να δούμε και τι θέλει η διοίκηση και η ομάδα. Θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Ποια είναι η άποψη σου για την δυναμική του 1ου ομίλου νότου της Γ Εθνικής;
«Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Δεν είναι καθόλου εύκολος. Έχει παγίδες και αρκετές ομάδες που μπορούν να σου κάνουν… ζημιά στις έδρες τους».

Έχεις ταξιδέψει και ανά την Ελλάδα για το μπάσκετ, τι πιστεύεις ότι αλλάζει όσον αφορά το άθλημα ανά περιοχή;
«Όλες οι επαρχιακές ομάδες πάνω κάτω το ίδιο αντιμετωπίζουν το μπάσκετ και τις ομάδες. Υπάρχουν πόλεις που κατέχουν λίγο παραπάνω μπάσκετ και έχουν παραπάνω εμπειρία όσον αφορά το άθλημα. Αλλά γενικά, το θέμα είναι το πόσο νοικοκυρεμένη είναι μια ομάδα. τουλάχιστον εδώ στο Ληξούρι είναι πολύ νοικοκυρεμένα τα πράγματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ