22.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Ποιoι “ερυθρόλευκοι” αγώνες είναι… must; Η Ευρωλίγκα απαντά… (vids)

Βγάλτε το καλεντάρι σας και κυκλώστε τις ημερομηνίες 22/11, 6/12, 4/1, 7/2, 5/4, ειδικά αν είστε Ολυμπιακός. Αυτές τις μέρες θα γίνουν οι πέντε αγώνες των "ερυθρόλευκων" που δεν πρέπει να χάσετε, τουλάχιστον σύμφωνα με την Ευρωλίγκα. Τι "κρύβει" η κάθε ημερομηνία; Πάμε να τις δούμε μία - μία...

1. Στις 22 Νοεμβρίου θα γίνει ο αγώνας Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα πολύ δυνατό εντός έδρας παιχνίδι για τους "ερυθρόλευκους", απέναντι στην κάτοχο τίτλο. Το λες και σοβαρό τεστ, καθώς τοποθετείται κιόλας σχετικά νωρίς στην σεζόν, στην 9η αγωνιστική.

2. Μόλις δύο αγωνιστικές αργότερα ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το Κάουνας για να αντιμετωπίσει την ομάδα που τον απέκλεισε από το Final Four  του Βελιγραδίου. Σίγουρα δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις για το γιατί πρέπει κάποιος να δει το παιχνίδι αυτό.

3. Έχοντας προσπεράσει τον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο αιωνίων στην μόλις 6η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, η Ευρωλίγκα εστιάζει στη δεύτερη αναμέτρηση, στο ΣΕΦ για την 16η αγωνιστική. Οι λόγοι; Θα είναι το πρώτο τους συναπάντημα στο 2019, είναι η αγωνιστική με την οποία ανοίγει ο δεύτερος γύρος της διοργάνωσης και επίσης, υπάρχει και το ενδιαφέρον στοιχείο της επιστροφής του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΣΕΦ ως αντίπαλος πια, για πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρωλίγκας τουλάχιστον.

4 και 5. Πάντα όταν ένας προπονητής συναντά μια πρώην ομάδα του είναι ένα ξεχωριστό θέμα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα αναμετρηθεί με δύο από τις πρώην ομάδες του. Η μία είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία θα αντιμετωπίσει με τον Ολυμπιακό στο Ισραήλ στις 7 Φεβρουαρίου για την 22η αγωνιστική. Μια ομάδα με την οποία έχει συνδέσει το όνομά του και με την οποία έχει ο ίδιος "δεθεί" συναισθηματικά και επαγγελματικά.

Η άλλη είναι η Νταρουσάφακα. Μπορεί να μην υπάρχει η ίδια σύνδεση που υπάρχει με την Μακάμπι, αλλά στην τούρκικη ομάδα ο Μπλατ έμεινε δύο χρόνια και κατέκτησε το EuroCup, βοηθώντας την να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Εκεί όπου θα την αντιμετωπίσει πια στις 5 Απριλίου στο ΣΕΦ, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης. Και γι' αυτό η Ευρωλίγκα την χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντική, γιατί μπορεί να καθορίσει την ευρωπαϊκή πορεία της μίας ή της άλλης ομάδας τελικά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ