13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ποιος να συγκριθεί μαζί του! (vids)

Ο Παναθηναϊκός πήρε τίτλο για 27η διαδοχική σεζόν και συνεχίζει να γράφει ιστορία ως η καλύτερη ομάδα μπάσκετ της χώρας.

Η «αυτοκρατορία» που έχτισαν οι αείμνηστοι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος συνεχίζεται. Τα χρόνια περνούν όμως η παράδοση των τροπαίων δεν σταματάει να επιβεβαιώνεται για την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Και σε αυτήν την περίπτωση το κύπελλο είχε ιδιαίτερη αξία διότι δεν είχε κατακτηθεί ξανά. Ήταν το τελευταίο που έλειπε από την τροπαιοθήκη και πλέον υπάρχει κι αυτό στο παλμαρέ του συλλόγου.

Αυτό είναι το σημαντικότερο γεγονός που θα μείνει μετά το πέσιμο της αυλαίας στην όμορφη διοργάνωση του Σούπερ Καπ της Πάτρας. Ενός θεσμού που θα αποκτήσει μεγαλύτερη αίγλη από του χρόνου, όταν θα συμμετέχει σε αυτόν και ο Ολυμπιακός. 

Οι «πράσινοι» μετά το νωθρό τους ξεκίνημα και το πρώτο τάιμ άουτ από τον Δημήτρη Πρίφτη έκαναν όλα όσα έπρεπε στο παρκέ και στέφθηκαν δικαίως υπερπρωταθλητές. Θα πρέπει να κρατήσουν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το θεσμό και τα όσα καλά στοιχεία είχαν στο παιχνίδι τους και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Πλέον όμως πρέπει να προχωρήσουν στις υποχρεώσεις τους στην Ευρωλίγκα, ξεκινώντας από το δύσκολο αγώνα της Πέμπτης (30/9) στο Πριγκιπάτο με αντίπαλο τη Μονακό και στη συνέχεια με την έναρξη της Basket League. Παράλληλα θα πρέπει να συνεχιστεί η αναζήτηση του κατάλληλου κομματιού που θα ολοκληρώσει το «παζλ» του έμψυχου δυναμικού.

Η φετινή έκδοση του «τριφυλλιού» μοιάζει σαφώς πιο ελπιδοφόρα από την περσινή, ωστόσο θα χρειαστεί μία καλή προσθήκη για να... ψηλώσει το «ταβάνι» των στόχων. Ο Παναθηναϊκός και οι άνθρωποί του δικαιούνται απόλυτα να γιορτάζουν ακόμα έναν τίτλο που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που ανήκει στους «πράσινους»...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ