22.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ποιος κυβερνά αυτούς τους Λέικερς;

Στα χέρια του Τζέρι Μπας οι Λος Άντζελες Λέικερς έγιναν μια πανίσχυρη μπασκετική αυτοκρατορία. Μετά το θάνατό του η αυτοκρατορία κατέρρευσε. Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι διάδοχοι τα έχουν κάνει... θάλασσα.

Ποιος, όμως, κυβερνάει σήμερα τους Λέικερς; Η απάντηση μπορεί να δοθεί και στα... γαλλικά. Cherchez la femme. Αναζητήστε τη γυναίκα, δηλαδή. Μόνο που δεν πρόκειται για την προφανή διάδοχο του Τζέρι Μπας. Την κόρη του, Τζίνι, η οποία κληρονόμησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Λέικερς και από το 2013, οπότε πέθανε ο μπαμπάς της, και μετά προσπαθεί να κάνει το κουμάντο. Οι κακές γλώσσες στο Λος Άντζελες λένε ότι άλλη είναι το πραγματικό αφεντικό.

Ποια; Η Λίντα Ράμπις! Η σύζυγος του Κερτ Ράμπις (ή Ραμπίδη), ο οποίος, ως γνωστόν, πήρε Κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ το 1981 και στη συνέχεια έκανε μεγάλη καριέρα στην περίφημη ομάδα των Λέικερς της δεκαετίας του 1980, αναπτύσσοντας έκτοτε άρρηκτους, όπως αποδεικνύεται, δεσμούς μαζί τους. Τους ίδιους δεσμούς ανέπτυξε και η Λίντα.

Οι κακές γλώσσες στο Λος Άντζελες έχουν στην πραγματικότητα ονοματεπώνυμο. Πρόκειται για τον Αμίν Ελχασάν και τη Ραμόνα Σέλμπουρν, δύο δημοσιογράφους του ESPN, που ασχολούνται εδώ και χρόνια με το ρεπορτάζ των Λέικερς. Μάλιστα η Σέλμπουρν παίρνει ό,τι ώρα θέλει στο τηλέφωνο και μιλά με την Τζίνι Μπας. Αυτοί οι δύο, λοιπόν, έγραψαν σε πρόσφατο πόνημά τους ότι η σκιώδης ιδιοκτήτρια των Λέικερς είναι η Λίντα Ράμπις.

Η Λίντα δουλεύει στους Λέικερς ως διευθύντρια ειδικών projects. Αυτός είναι ο επίσημος τίτλος της. Ωστόσο εδώ και 40 χρόνια διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς φιλίας με την Τζίνι Μπας, που της επιτρέπουν να έχει ανάμιξη και λόγο σε όλες τις στρατηγικές αποφάσεις που αφορούν τον οργανισμό των Λέικερς. Λέγεται μάλιστα ότι μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Μάτζικ Τζόνσον από το πόστο του προέδρου, ο ρόλος της έχει αναβαθμιστεί και ήταν μάλιστα παρούσα σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει τελευταία με προπονητές υποψήφιους να διαδεχθούν τον Λιουκ Ουόλτον (Μόντι Ουίλιαμς και Τάιρον Λου).

Μαζί  με αυτόν της Λίντα, αναβαθμίστηκε ασφαλώς και ο ρόλος του Κερτ Ράμπις, ο οποίος επισήμως είναι σύμβουλος της ιδιοκτήτριας. Ωστόσο, έτσι όπως πάει το πράγμα και με τη σύζυγό του να αποκτά όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, δεν αποκλείεται να τον δούμε να επιστρέφει στους πάγκους και να αναλαμβάνει πόστο πρώτου βοηθού στο πλευρό του προπονητή που θα επιλεγεί για να αναλάβε καθήκοντα head coach.

"Οι ατζέντηδες των παικτών και οι τζένεραλ μάνατζερ στο ΝΒΑ θεωρούν ότι το πραγματικό αφεντικό στους Λέικερς είναι η Λίντα. Γνωρίζουν ότι τα πάντα γίνονται μέσω αυτής κι ότι πρώτα θα πρέπει να πειστεί αυτή ώστε μετά η Τζίνι να πειστεί να κάνει κάτι", υποστηρίζει ο Ελχασάν και η Σέλμπουρν προσθέτει:

"Είναι αστείο που ο κόσμος μιλάει γι' αυτό τώρα, επειδή στην πραγματικότητα συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια. Οι δύο γυναίκες είναι πολύ στενές φίλες κι έχει νόημα όλο αυτό. Η Τζίνι είναι συνεσταλμένη, αντίθετα η Λίντα είναι πιο εξωστρεφής και αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Είναι αλήθεια πάντως ότι πριν είχε πιο πολύ ρόλο συμβούλου, ενώ τώρα έχει βγει στην πρώτη γραμμή και έχει λόγο στη λήψη των αποφάσεων".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ