23 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ποια τρίποντα; Τα δίποντα!

Ο Παναθηναϊκός έκανε για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν σερί τριών νικών στην Ευρωλίγκα και μπορεί να ελπίζει στην ολική επαναφορά. Οι “πράσινοι” έχοντας συμβιβαστεί πια με την ιδέα ότι δεν μπορούν να γίνουν μία ομάδα που θα παίρνει παιχνίδια από το τρίποντο, τουλάχιστον όχι στην Ευρωλίγκα, δείχνουν μία ξεκάθαρη μεταστροφή στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται στην επίθεση. Τόσο με την Γκραν Κανάρια όσο και με την Νταρουσάφακα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν ελάχιστα σουτ από μακριά και έβαλαν την μπάλα κοντά στο καλάθι.

 


Δεν εκτέλεσε καλά από το τρίποντο ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα δύο “διπλά” αλλά τουλάχιστον περιόρισε τις κατοχές χωρίς καλάθι. Οι 11 προσπάθειες από τα 6,75, είναι οι λιγότερες που είχε στη σεζόν αφού πριν το ματς στην Τουρκία, είχε 12 κόντρα στη Μιλάνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 17 άστοχα τρίποντα σε αυτά τα δύο νικηφόρα εκτός έδρας παιχνίδια του, λιγότερα για παράδειγμα, από εκείνα που είχε λίγες εβδομάδες πριν στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε (18). Ασφαλώς και δεν κολακεύει τους “πράσινους” το 18,18% με το οποίο εκτέλεσαν χθες από την περίμετρο, όμως τουλάχιστον δείχνουν πια τη διάθεση να καλύψουν αυτήν την αδυναμία τους. Πως το κάνουν; Σουτάροντας λιγότερο. Μπορεί να ισοφάρισαν την αρνητική επίδοση τους στη σεζόν με αυτό το 18,18%, όμως άλλο τα 2/11 που είχαν χθες κι άλλο τα 4/22 με τη Φενέρ!

 


Η ομάδα του Πιτίνο πήρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι 70+ πόντους με δίποντα. Είχε 72 με την Γκραν Κανάρια και 76 χθες με την Νταρουσάφακα ενώ στις πρώτες 23 αγωνιστικές είχε φτάσει σε τέτοια επίδοση μόνο στο ματς του πρώτου γύρου με την Γκραν Κανάρια (74). Οι 76 δηλαδή που είχε χθες, αποτελούν ρεκόρ περιόδου. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε το καλάθι περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι του, εκτελώντας 66 δίποντα, οχτώ περισσότερα από την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του, του αγώνα του πρώτου γύρου με την Γκραν Κανάρια (58). Ρεκόρ περιόδου είναι και τα 38 εύστοχα δίποντα του, ένα περισσότερο από το ματς του πρώτου γύρου με την Γκραν Κανάρια.

 

 


Τρία ρεκόρ περιόδου στην “οικονομία”


Για να μπορέσει βέβαια, ο Παναθηναϊκός να βρει σκορ από μέση και κοντινή απόσταση, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, αναζήτησε την καλύτερη επιλογή στην επίθεση και περιόρισε την πιθανότητα λάθους. Έτσι τελείωσε το παιχνίδι με 23 ασίστ που αποτελούν επίσης ρεκόρ περιόδου, αφού είχε 22 στην πρεμιέρα με τη Μακάμπι. Ρεκόρ περιόδου είναι ακόμη τα 12 κλεψίματα καθώς πριν το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε ξεπεράσει τα 10 ενώ παράλληλα ισοφάρισε εκείνο των περισσότερων κοψιμάτων με έξι, όσα είχε και στο πρόσφατο εντός έδρας ματς με τη Χίμκι.

 


Οι “πράσινοι” έκαναν τη δουλειά με συνέπεια και στο πρώτο μισό του παρκέ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή, αμυντική επίδοση τους. 67 πόντους είχαν δεχτεί ακόμη στην Ποντγκόριτσα από την Μπουντούτσνοστ και στα εντός έδρας παιχνίδια με την Νταρουσάφακα και την Μπάγερν.

 


Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν βέβαια τα 30 αμυντικά ριμπάουντ που αποτελούν και κορυφαία, εκτός έδρας επίδοση στη φετινή διοργάνωση μετά τα 27 της προηγούμενης εβδομάδας στα Κανάρια Νησιά. Έτσι στην ομαδική στατιστική καταγράφηκαν 44 ριμπάουντ, περισσότερα από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι -είχε 42 στο εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα.

 


Ακόμη ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του σε σκορ από αιφνιδιασμούς, παίρνοντας 22 πόντους όσους και στο παιχνίδι στο Κάουνας αλλά και εκείνη των περισσότερων πόντων από επιθετικά ριμπάουντ έχοντας 20, όσους στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στο εκτός έδρας ματς με τη Μακάμπι.

 


Όλα αυτά εξηγούν το πως έφτασε ο Παναθηναϊκός στην άνετη επικράτηση, κάνοντας στατιστικά -κι όχι μόνο- το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του. Αυτό δείχνουν οι 122 βαθμοί στο ομαδικό ranking, δύο περισσότεροι από το παιχνίδι στα Κανάρια Νησιά πριν μία εβδομάδα.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ