17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ποια Κωνσταντινούπολη ; Το πρωτάθλημα και μετά το Βελιγράδι

Στην πτήση της επιστροφής της αποστολής του Ολυμπιακού έβλεπες πεισμωμένα πρόσωπα πέρα από τα φυσιολογικά σημάδια της κούρασης.


Η γλυκόπικρη γεύση που άφησε στους παίκτες, το τεχνικό τίμ και τους προέδρους του Ολυμπιακού το φινάλε του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης αν μη τι άλλο βγάζει προς τα έξω το πείσμα αυτής της ομάδας να κρατηθεί στην ελίτ της Ευρώπης.


Ναι ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ μεταξύ των τριών αντιπάλων του αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε και θέλει να επανέλθει του χρόνου στο Βελιγράδι.


Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης που κατέκτησε το 9ο κύπελλο Πρωταθλητριών στην καριέρα του με 5η διαφορετική ομάδα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και μετά τον τελικό όπως και πολλοί άλλοι με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να παραδέχεται ότι:

«Αυτή η αναγνώριση τόσο από τον κόουτς Ομπράντοβιτς όσο και από όλους όσοι βρέθηκαν στην Πόλη για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μας, είναι ένα παράσημο για εμάς. Ομως δεν μειώνει την πίκρα που δεν μπορέσαμε να πάρουμε τον τίτλο».

Μάλιστα και το θέμα συζήτησης το βράδυ του τελικού στο ξενοδοχείο αλλά και κατά την επιστροφή μεταξύ παικτών και προπονητικού τίμ ήταν το ότι δεν μπόρεσε η ομάδα να μείνει στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο ώστε να προσπαθήσει εκεί να το «κλέψει» το παιχνίδι.

Ηθελαν δηλαδή οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να δοκιμάσουν για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις τους στις ανατροπές, αλλά δεν τα κατάφεραν και φυσικά δεν τους άφησε και ο κόουτς Ομπράντοβιτς που δεν ήθελε με τίποτε να είναι ρευστό το σκόρ στο φινάλε.


Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσαν το σήμα για αλλαγή στο τσιπάκι εν όψει των τελικών του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό φυσικά να έχει και έναν επιπλέον αγώνα για την ημιτελική φάση με τον Αρη την Πέμπτη στο ΣΕΦ.  

Ομως κακά τα ψέμματα στο μυαλό όλων υπάρχει ήδη το Βελιγράδι όπου θέλουν να ξαναπάνε με τον Ολυμπιακό στον τελικό. "Αν και ξέρουμε εκεί θα παίξουμε αν φτάσουμε τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα" έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ο Γιώργος Πρίντεζης.

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ