27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ποδαρικό… με φόρα για ΤΣΣΚΑ, Χίμκι και «Λόκο» (vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Χίμκι άρχισαν δυναμικά την χρονιά στη VTB League, «συντρίβοντας» αντίστοιχα Ενισέι και Ρίγα εκτός έδρας, αφήνοντας ξεκάθαρα το πρώτο τους «στίγμα», ενώ η Λοκομοτίβ Κουμπάν εντυπωσίασε στο ντέρμπι της ημέρας με τη Ζενίτ.

Η πρεμιέρα της VTB League βρήκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να «καθαρίζει» στην έδρα της Ενισέι με 91-66, στο πρώτο ματς για το νέο πρωτάθλημα. Οι Μοσχοβίτες, παρά το γεγονός ότι... δεν γκάζωσαν ιδιαίτερα, βρέθηκαν στο ημίχρονο να προηγούνται με 34-43 και η διαφορά απλώς αυξανόταν προοδευτικά, με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι εμφανής. Χαρακτηριστικό είναι, ότι πέραν των σχεδόν 23 λεπτών του Σέμεν Αντόνοφ, δεν υπήρξε μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής, με τον Οθέλο Χάντερ να έχει 15 πόντους και επτά ριμπάουντ σε 20 λεπτά, ενώ στην αντίπερα όχθη διεσώθη με 15 πόντους και εννέα ριμπάουντ ο Μάρτινς Μάιερς.

Εύκολο έργο είχε και η Χίμκι στη Ρίγα, κάνοντας «περίπατο» με 96-67. Με τον Αλεξέι Σβεντ να ξεκινά... φουριόζος με 23 πόντους και οκτώ ασίστ, έχοντας μόλις δύο λάθη σε 30 λεπτά, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησαν ιδανικά, προηγούμενοι με 26 πόντους και «διπλό σκορ» από το ημίχρονο (26-52), φτάνοντας στο ρελαντί μέχρι το τελικό +29. Στη «συντριβή» των Λετονών, ο Άρτις Άτε είχε 19 πόντους.

Ποιο ντέρμπι; Η Λοκομοτίβ Κουμπάν «διέλυσε» τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 96-64 και έκανε το δικό της ονειρεμένο ξεκίνημα. Το... έργο φαινόταν που θα κατέληγε από το πρώτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Κράσνονταρ να είναι «καταιγιστική» εξαρχής και να προηγείται με 29-17, μη δείχνοντας κανένα έλεος και φτάνοντας έως το τέλος, αγωνιζόμενη στον ίδιο ρυθμό, με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο των Ντμίτρι Κουλάγκιν των 14, ενώ ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» Τζαμέλ ΜακΛίν είχε 10 πόντους. Στην αντίπερα όχθη και το «ναυάγιο» της Ζενίτ, ο Μπράντον Τζένινγκς είχε μεν 15 πόντους, αλλά με 6/19 σουτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ