20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ποδαρικό με… Κιθ

Παρά τις σοβαρές απουσίες της (Ζήσης, Σλότερ), η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες στη Basket League μετά την ήττα στο Λαύριο, νικώντας στο ΟΑΚΑ τον Κολοσσό με 89-72 και μπήκε με το δεξί στο 2021. Ο Κιθ Λάνγκφορντ με μια δαιμονισμένη τρίτη περίοδο "καθάρισε" το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Ρόδου, που ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο βγήκε εντελώς εκτός ρυθμου.

Ο Κολοσσός μπήκε με θάρρος στο παιχνίδι και σύντομα επέβαλε το ρυθμό του. Με το δίδυμο Ξανθόπουλου-Άρτις στην περιφέρεια κυκλοφόρησε άριστα την μπάλα και καθώς ο Μπιλής έδωσε λύσεις με το περιφερειακό του σουτ, η ομάδα της Ρόδου κατάφερε να προηγηθεί με 19-13 στο 6' απέναντι σε μια ΑΕΚ πολύ νωθρή ειδικά στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να περάσουν 7 λεπτά αγώνα για να μαζέψει το πρώτο της ριμπάουντ κι αυτό γιατί η πολύ χαλαρή άμυνά της επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να... βολτάρουν μέσα στη ρακέτα και να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια, ενώ μάζευαν και το επιθετικό ριμπάουντ στην σπάνια περίπτωση που αστοχούσαν.

Μετά το 7' η άμυνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε κάπως, ωστόσο στην επίθεση εξακολουθούσε να υπάρχει πρόβλημα, διότι ο Κολοσσός αμυνόταν σωστά (ενίοτε και με ζώνη) και οι παίκτες της Ένωσης ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, ενώ δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν την μπάλα στο καλάθι. Ο Κίνγκσλεϊ δεν είναι σέντερ και ο Μορέιρα είχε κλειστεί σωστά και δεν μπόρεσε να βοηθήσει άμεσα. Ο Κολοσσός έχασε κι αυτός τον επιθετικό ρυθμό του όταν ο Ηλίας Κατζούρης απέσυρε από τον αγώνα τον εξαιρετικό Ξανθόπουλο για να του δώσει ανάσες, παρ' όλα αυτά ο Κολοσσός διατήρησε το προβάδισμα των 6 πόντων ως το τέλος της πρώτης περιόδου (25-19).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η ΑΕΚ αιφνιδίασε τον αντίπαλό της πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, κάτι που της επέτρεψε να μαζέψει τη διαφορά. Και καθώς ο Ματσιούλις έδωσε μαζεμένες λύσεις στην επίθεση, κατάφερε να περάσει μπροστά με 28-27 στο 12'. Όμως ο Κολοσσός διατήρησε τη συγκέντρωσή του και δεν παρασύρθηκε. Με την επιστροφή του Ξανθόπουλου στο πλευρό του Άριτς ξαναβρήκε το ρυθμό του στην επίθεση, ο Καντέρ έκανε καλή δουλειά μέσα στις ρακέτες και στο 15' η ομάδα της Ρόδου πέρασε και πάλι μπροστά με 39-35.

Η παρουσία του Ρογκαβόπουλου στην πεντάδα της ΑΕΚ, ωστόσο, αποδείχθηκε ευεργετική. Ο νεαρός έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και-το κυριότερο-έδωσε λύσεις στην επίθεση, χάρη στις οποίες η Ένωση ανέκτησε τον έλεγχο. Με σερί 13-5 προηγήθηκε με 48-44 στο 39' πριν τα τρίποντα του Γκόινς και του Χρυσικόπουλου στις δύο τελευταίες φάσεις διαμορφώσουν το τελικό 51-47 του ημιχρόνου υπέρ της ΑΕΚ.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Ένωση έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια στην άμυνα με τον Κατσίβελη να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Και καθώς ο Λάνγκφορντ αφυπνίστηκε επιθετικά μετά από ένα πρώτο μέρος, στο οποίο είχε περάσει απαρατήρητος, η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει. Στο 26' το σκορ ήταν 66-55 απέναντι σε έναν Κολοσσό, που δεν έπαιζε το ίδιο καλά στην επίθεση, όπου τα περίμενε όλα από τον Άρτις, δεδομένου ότι όλα τα υπόλοιπα όπλα του είχαν εξουδετερωθεί.

Η ομάδα της Ρόδου έπαιξε ξανά άμυνα ζώνης, έβαλε και δύο τρίποντα με τον Ζάρα και τον Γκόινς, όμως ο Λάνγκφορντ είχε πάρει φωτιά και ήταν ασταμάτητος. Μόνος του διατήρησε το προβάδισμα της ΑΕΚ σε διψήφια τιμή ως το τέλος της περιόδου (72-61), καθώς και η άμυνα συνέχιζε να είναι συνεπής, ελέγχοντας παράλληλα και τα ριμπάουντ.

Μέσα από την άμυνα η ΑΕΚ συνέχιζε να βρίσκει λύσεις και στην τελευταία περίοδο, όπου ο Κολοσσός πια είχε βγει εκτός ρυθμού και προσπαθούσε να απειλεί με μακρινά σουτ, που ήταν κατά κανόνα άστοχα. Κατά συνέπεια η Ένωση έλεγχε το παιχνίδι και στο 35' προηγήθηκε με 84-66 χάρη σε δύο τρίποντα του Μωραΐτη, που πήρε χρόνο συμμετοχής και ήταν καλός, και του Λοτζέσκι. Η διαφορά ανέβηκε και στους 20 πόντους στο 37' (86-66) και η ΑΕΚ έφτασε τελικά με ασφάλεια στην έβδομη φετινή νίκη της στην Basket League.

O ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ χτύπησε σαν... κόμπρα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν λες και βαριόταν, όμως στην τρίτη περίοδο πήρε την κατάσταση στα χέρια του, έφτασε τους 22 πόντους με 8/8 δίποντα και ήταν αυτός που έδωσε στην ΑΕΚ διψήφιο προβάδισμα και ουσιαστικά της χάρισε τη νίκη.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 14 λάθη και ο Κολοσσός 21. Η ΑΕΚ σούταρε επίσης με 52% στα δίποντα, ενώ ο Κολοσσός με 41%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ