16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

“Πνίγηκε” στην Αμβέρσα

Η ΑΕΚ έμεινε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στην Αμβέρσα δεν εμφανίστηκε ποτέ. Υπέστη μια οδυνηρή ήττα από την μέτρια Αντβέρπ με 73-61 μετά από τραγική εμφάνιση και ισοβαθμεί πλέον ξανά στη κορυφή του Β' ομίλου του BCL με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, θέτοντας εν αμφιβόλω το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τα πολύ κακά ποσοστά σε τρίποντα και βολές ήταν καταδικαστικά. Ντεμπούτο για τον Τζεράι Γκραντ, που βοήθησε αμυντικά.

Η ΑΕΚ παρ' όλο που προηγήθηκε με 11-6 στο 4', στη συνέχεια... εξαφανίστηκε από το παρκέ δίνοντας δικαιώματα στην Αντβέρπ. Με κακή άμυνα, ειδικά μέσα στη ρακέτα, όπου επέτρεψε πολλές διεισδύσεις και καλάθια από κοντά, και με κακά ποσοστά στα τρίποντα έχασε γρήγορα αυτό το προβάδισμα και είδε την Αντβέρπ να παίρνει κεφάλι στο σκορ. 

Οι γηπεδούχοι με σερί 10-0 προηγήθηκαν με 16-11 στο 6' και με 25-21 στο 9', ενώ στο επόμενο τρίλεπτο κυριάρχησαν ολοκληρωτικά απέναντι σε μια ΑΕΚ που έδειχνε να τα έχει χαμένα. Στο 12' το σκορ έγινε 34-21 με ένα νέο σερί 9-0, ωστόσο κάπου εκεί η Ένωση αποφάσισε να σοβαρευτεί.

Ο Τζεράι Γκραντ έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα βοηθώντας πολύ στην άμυνα και τα ριμπάουντ, ο Τσάλμερς πίεσε κι αυτός πολύ στην περιφέρεια και από το 12' μέχρι  και 4'' πριν από το τέλος του ημιχρόνου, δηλαδή σε διάστημα 8 λεπτών, η ΑΕΚ κατάφερε να δεχθεί μόλις ένα τρίποντο. Μπόρεσε ως εκ τούτου να μαζέψει τη διαφορά, με τον Ρέι να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα, όμως δεν πέρασε μπροστά, παρόλο που είχε αυτή τη δυνατότητα. Η επίθεση δεν λειτουργούσε πολύ καλά, ο Λάνγκφορντ, που στην πρώτη περίοδο τράβηξε όλο το σκοράρισμα, επέστρεψε από τον πάγκο άστοχος ι έτσι η Ένωση μείωσε μεν, εξακολουθούσε όμως να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου (35-39).

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ έδειξε αρχικά διάθεση να παίξει καλή άμυνα, με τους Σαντ Ρος και Τσάλμερς να κλέβουν συνεχώς μπάλες, όμως η επιθετική λειτουργία ήταν για... κλάματα. Ο Λάνγκφορντ ήταν εγκλωβισμένος και δεν μπορούσε να δράσει, οι υπόλοιποι ήταν άστοχοι κι ο Τσάλμερς έχανε συνεχώς βολές. Από κάποια στιγμή και μετά άρχισαν να χάνονται και τα αμυντικά ριμπάουντ και η Αντβέρπ με τον Φανβίν να κάνει ζημιά, πήρε και πάλι μια διαφορά, προηγούμενη με 53-44 στο 27'. Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ κατάφερε και πάλι να μαζέψει τη διαφορά, αν και δεν έπαιζε καλά και ήταν τραγικά άστοχη στις βολές. Η άμυνα έδειχνε συνέπεια με τον Γκραντ να βοηθά σε αυτό τον τομέα, ενώ στην επίθεση ο Ματσιούλις έδωσε δυο ανάσες, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 53-50 πριν η Αντβέρπ κάνει το 55-50 στο τέλος της περιόδου.

Τα λάθη και οι κακές επιλογές της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έφεραν την Αντβέρπ μπροστά με 64-52 στο 33'30'' και την ελληνική ομάδα στριμωγμένη στα σκοινιά. Δεν έπαιζε καθόλου καλά στην επίθεση, οι παίκτες της ήταν τραγικά άστοχοι και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου άλλαζε συνέχεια σχήματα προσπαθώντας να βρει μια πεντάδα, που θα μπορούσε να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Δεν την βρήκε ποτέ. Η Αντβέρπ προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 14 πόντων (69-55), καθώς η ΑΕΚ δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα, και έφτασε εν τέλει στη νίκη πιο εύκολα κι απ' όσο ο πιο αισιόδοξος οπαδός της θα μπορούσε να φανταστεί.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ: Η Αντβέρπ είχε αρκετούς διακριθέντες, όμως αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην ΑΕΚ ήταν ο Λούκα Ρούπνικ. Ο Σλοβένος πόιντ γκαρντ, από τα χέρια του οποίου περνούσε όλο το παινχίδι της ομάδας του. Τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 5 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 12/24 βολές και 7/32 τρίποντα η ΑΕΚ ήταν αδύνατο να κερδίσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ