23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλησιάζει προς το τέλος ο Γκασόλ

Ο Μαρκ Γκασόλ θα δώσει κανονικά το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, αν και έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την απόσυρσή του από την Εθνική Ισπανίας.

Στα 34 του, ο Ισπανός σέντερ των Τορόντο Ράπτορς θα αγωνιστεί σίγουρα στα ασιατικά παρκέ, το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου, στην ίσως τελευταία διοργάνωσή του με τη φανέλα με το εθνόσημο. Δεν έχει ανακοινώσει πως θα πει «αντίο» μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το σκέφτεται όμως σοβαρά. Προς το παρόν, πάντως, το μυαλό του βρίσκεται στα πλέι οφ του ΝΒΑ, με τους «πτερόσαυρους» να αντιμετωπίζουν τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στα ημιτελικά της Ανατολής.

«Είμαι πιο κοντά στο τέλος της καριέρας μου με την Εθνική Ισπανίας, αλλά το κίνητρο παραμένει ακριβώς το ίδιο όπως και την πρώτη ημέρα που φόρεσα τη φανέλα της ομάδας. Απολαμβάνω όλες τις στιγμές με τα παιδιά. Θέλω να βοηθήσω την Εθνική να κατακτήσει περισσότερα μετάλλια πριν αποσυρθώ από τα διεθνή μου καθήκοντα. Κοιτάζω τα πάντα βήμα προς βήμα. Τώρα, έχουμε ακόμα τη σεζόν στο ΝΒΑ και μετά θα επικεντρωθώ πλήρως στο Παγκόσμιο Κύπελλο», παραδέχθηκε ο Μαρκ Γκασόλ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο μού θυμίζει όμορφες αναμνήσεις. Το 2006 είχαμε κάνει ένα καλό τουρνουά και καταφέραμε να φθάσουμε στην κορυφή του κόσμου. Είναι κάτι που ονειρεύεσαι. Πέρασαν δεκατρία χρόνια από τότε, αλλά ακόμα το έχω φρέσκο στη μνήμη μου. Ήμουν νεότερος και η ομάδα που είχαμε ήταν πολύ καλή. Ήταν μια μοναδική στιγμή χαράς. Από τις καλύτερες της καριέρας μου. Μακάρι όλοι οι παίκτες να μπορούσαν να είχαν αυτήν την εμπειρία. Ήταν ένας πολύ δύσκολος δρόμος μέχρι την κατάκτηση του χρυσού. Όμως, είναι κάτι το μοναδικό να το καταφέρνεις και να έχεις τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=nETuhoTAKSg

Όσον αφορά στην παρουσία του ίδιου και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του στα ασιατικά παρκέ, εξήγησε: «Σε τέτοιες διοργανώσεις παίζει μεγάλο ρόλο το πώς θα ξεκινήσεις. Πώς θα κυλήσει η προετοιμασία, όπως επίσης και σε τι φυσική κατάσταση θα βρίσκεσαι. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και σε φόρμα από την πρώτη ημέρα του τουρνουά».

Ο Μαρκ Γκασόλ φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο με τα μικρά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ισπανίας, ενώ βρίσκεται στην Εθνική Ανδρών από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας, το 2006, όταν αντικατέστησε το Φρανκ Βάσκεζ. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο τότε, έχει μεταξύ άλλων δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (2009, 2011) κι ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2012).

https://www.youtube.com/watch?v=bPRGYGWRv9g

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ