22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πληρώνουν ακριβά τον Νοά οι Νικς

Οι Νιου Γιορκ Νικς πήραν την απόφαση να αποδεσμεύσουν το Γιοακίμ Νοά, αλλά θα συνεχίσουν να τον πληρώνουν για τα επόμενα δύο χρόνια. Πόσο πολύ τους κόστισε ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ.

Ο Γάλλος μεταγράφηκε στη Νέα Υόρκη το 2016, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών αντί του ποσού των 72, 59 εκατ. δολαρίων. Γεννημένος στο «μεγάλο μήλο», ο Γιοακίμ Νοά επέστρεψε με ενθουσιασμό σπίτι του, αλλά η μεταγραφή του εξελίχθηκε σε μία από τις χειρότερες στην ιστορία της ομάδας. Οι πολλοί τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να παίξει σε περισσότερα από 53 παιχνίδια στο ΝΒΑ (μόλις εφτά την περσινή σεζό), κάτι που -απόλυτα λογικά- οδήγησε στην αποδέσμευσή του.

Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να βρουν τη «χρυσή τομή» στις διαπραγματεύσεις για τη λύση του συμβολαίου του, έτσι ο Γάλλος φόργουορντ/σέντερ θα πάρει όλα τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί αρχικά. Όπως παρατήρησε το Bleacher Report, συγκρίνοντας τα νούμερα, πληρώθηκε με 1,36 εκατ. για κάθε μία συμμετοχή του στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ ή, αν προτιμάτε, με 68.700 δολάρια για κάθε λεπτό που έμεινε στο παρκέ. «Αλμυρό» ήταν το… κασέ του και για τους πόντους που έβαλε, συγκεκριμένα κέρδισε 297.5000 δολάρια για κάθε έναν. Ο Γιοακίμ Νοά θα αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του, το οποίο θα επιβαρύνει και το σάλαρι καπ των Νιου Γιορκ Νικς έως το 2020, οπότε λήγει. Ενός κακού (σχεδιασμού) μύρια έποντα…

Η λιτή ανακοίνωση των Νεοϋορκέζων:

Η παρουσία του στους Νικς με τη… γλώσσα των χρημάτων:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ