18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πληρώνει τα λάθη του

Σε ένα παιχνίδι με λιγοστά λάθη αφού και οι δύο ομάδες έμειναν στα εννιά, ο Ολυμπιακός πήρε τον μικρότερο αριθμό πόντων από τα λάθη του αντιπάλου του. Είχε μόνο έξι, τρεις λιγότερους από το ματς με τη Μιλάνο. Αυτό ωστόσο που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν αρνητικό πρόσημο σε αυτόν τον τομέα, των πόντων δηλαδή από λάθη αντιπάλου και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια τους. Ήταν στο -16 με τη Μιλάνο (9-25), στο -5 με τη Μακάμπι (13-18) και στο -7 με τη Φενέρμπαχτε (6-13).

 


Είναι χαρακτηριστικό ότι στα επτά ως τώρα παιχνίδια της διοργάνωσης, το πρόσημο σε αυτήν την κατηγορία ήταν αρνητικό στα έξι αφού το ίδιο είχε συμβεί ακόμη στη Μόσχα με τη Χίμκι (12-13), στη Βιτόρια με την Μπασκόνια (15-20) και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (10-17). Εξαίρεση αυτού του κανόνα των πρώτων αγωνιστικών ήταν το ματς με την ΤΣΣΚΑ όπου οι πόντοι από λάθη αντιπάλου ήταν ισορροπημένοι (13-13).

 

 


Δεν έφταναν τα τρία ρεκόρ περιόδου

 

Ο Ολυμπιακός σούταρε καλύτερα από κάθε άλλη βραδιά στη φετινή Ευρωλίγκα από τη γραμμή του φάουλ έχοντας 13/15 βολές (86,66%). Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 11/14 (78,57%) του ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

 


Ρεκόρ περιόδου για τους ερυθρόλευκους είναι και τα εννιά λάθη που καταγράφηκαν στη στατιστική τους. Ήταν η πρώτη φορά στην οποία έμειναν σε μονοψήφιο αριθμό αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 12 λάθη των αγώνων με ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό.

 


Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ κράτησε τους Τούρκους στους 11 πόντους στην τρίτη περίοδο, επίδοση που επίσης συνιστά ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν το παθητικό των 12 πόντων που είχε στη δεύτερη και στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με τη Χίμκι.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ