22.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Πληρώνει ο Πάρκερ την ομάδα που αγαπά…

Ο Άρης συνεχίζει στους “16” του Champions League και από το Στρασβούργο θα βρεθεί στην Λυών. Όχι για να γευτεί οίνους αλλά για να διαπιστώσει πόσο ζόρικη (ή μη) είναι η Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ. Απόψε οι λογαριασμοί ανοίγουν στο "Αλεξάνδρειο" για μια ομάδα με... βαριές πλάτες.

Καλοκαίρι του 2011 και στην ζωή του ΝΒΑ (ξανά)μπαίνει το… λουκέτο. Η δράση σταματάει και ουκ ω λίγοι παίκτες την αναζητάνε στην από δω πλευρά του Ατλαντικού. Και επειδή το τερπνόν πάντα πάει με το ωφέλιμο, ήθελαν και να συντηρήσουν το κορμί τους και να βγάλουν μερικά, καλά λεφτά. Ο Τόνι Πάρκερ όμως έκανε την διαφορά. Αν και τον… ξεζούμισε η Εύα Λονγκόρια στο διαζύγιο τους, ο Γάλλος playmaker προτίμησε, αντί να αυγατίσει τα εκατομμύρια δολάρια που έχει στους λογαριασμούς, να τα σκορπίσει. Κι όχι από δω και κι από κει. Μόνο η Βιλερμπάν είχε να λαμβάνει. Φοράει την φανέλα της για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων και αγοράζει το 20% των μετοχών. Λίγο αργότερα αυτό γίνεται 40% μέχρι να φτάσουμε στο σημείο “αποφάσισα να αγοράσω τις μετοχές. Πλέον είμαι μεγαλομέτοχος και μέχρι το τέλος Μαΐου (σ.σ. του 2014) θα είμαι και ο πρόεδρος. Στόχος μου είναι να μετατρέψω την Βιλερμπάν σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης”. Μέχρι στιγμής, είναι η μεγαλύτερη της Γαλλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=V2-YsUw0a6U

Βιλερμπάν σημαίνει οικογένεια (του ενός)

Ο σύλλογος αριθμεί 18 πρωταθλήματα (ακολουθεί η Λιμόζ με 11) αλλά μόνο ένα έχει κατακτήσει επί προεδρίας Πάρκερ, το περσινό. Πολύ πιθανόν να μην διατηρήσει τα σκήπτρα της καθώς στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν στην LNB, μετράει δέκα νίκες και εννέα ήττες με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 7η θέση. Ίσως οι παίκτες… να χάνουν επίτηδες για να απολυθεί ο J.D. Τζάκσον και να αναλάβει ο βοηθός του (και αδερφός του Τόνι), T.J. Πάρκερ (στο βίντεο, ο αριστέρα. Ίδιοι είναι). Ποιος ξέρει! Στην Ευρώπη πάντως, τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα.

https://www.youtube.com/watch?v=JOfgGmqHq6U

Ο Χοτζ που παίδευε τον Σφαιρόπουλο

Έχοντας πάει ήδη μία φορά στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, η Βιλερμπάν κατέλαβε την πρώτην θέση του τρίτου ομίλου του Champions League με ρεκόρ 10-4, όπερ δεν χρειάστηκε να παίξει στην φάση των “24”. Τα knock-out παιχνίδια ξεκινάνε τώρα για τους Γάλλους και μένει να φανεί αν ο Γουόλτερ Χοτζ θα είναι εξίσου “ζεστός” από την αρχή. Τον μάθαμε στην Ζιέλονα Γκόρα όταν αποτελούσε… πονοκέφαλο στον τότε προπονητή του Πανιωνίου, Γιάννη Σφαιρόπουλου και το ίδιο συνεχίζει να κάνει και στους υπολοίπους. Με 13.3 πόντους κατά μέσο όρο, είναι ο πρώτος σκόρερ της Βιλερμπάν στην διοργάνωση ενώ μετράει επίσης, 5.6 ασίστ, 2.9 ριμπάουντ και περίπου δύο λάθη. Αξιόπιστος Αμερικανός, όπως άλλωστε και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού προσπαθεί να θυμηθεί τον εαυτό του επί θητείας Ερυθρού Αστέρα και με 10.4 πόντους, 4.7 ασίστ και 4.5 ριμπάουντ, κάτι πάει να κάνει.

https://www.youtube.com/watch?v=kTDrbrEgHLk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ