24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πληγώθηκε αλλά… πετάει ακόμα το Περιστέρι (pic)

Το Περιστέρι ήταν... ζεστό στην "παγωμένη" Pais arena της Ιερουσαλήμ, που μια ώρα πριν το τζάμπολ ανακοινώθηκε ότι με κυβερνητική απόφαση θα έμενε άδεια λόγω μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά δεν κατάφερε να "κλέψει" το πλεονέκτημα έδρας από την Χάποελ. Η ομάδα του Οντέντ Κάτας νίκησε με 91-78 και έκανε το 1-0 και άφησε αυτήν του Νίκου Παπανικολόπουλου με το κουράγιο που της έδωσε η πολύ καλή εμφάνιση, για να προσπαθήσει σε μια εβδομάδα να ισοφαρίσει στο Περιστέρι και να οδηγήσει την σειρά σε τρίτο ματς που θα κρίνει την πρόκριση στα προημιτελικά του BCL.

Το Περιστέρι έπαιξε καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο σημαδεύτηκε από δύο μεγάλα τρίποντα σερί. Από το 14-17 στο 6' ήρθε ένα 11-0 των Ισραηλινών, με Φελντέιν και Μπράουν γα να λήξει το δεκάλεπτο με 25-18 και 5/11 δικά τους τρίποντα έναντι 0/7 του Περιστερίου.

Το 35-23 στο 13' έδειχνε επικίνδυνο, όμως, ο Χάτσερ ήρθε από τον πάγκο και με τρία συνεχόμενα δικά του τρίποντα έφερε στο 17' το σκορ στο 41-39 και το ημίχρονο έληξε με 48-46 και το Περιστέρι να πατάει πολύ γερά.

Το επιβεβαίωσε και στην τρίτη περίοδο, με ισορροπία μέσα κι έξω από την ρακέτα και άμυνα που έστελνε σταθερά σε εξεζητημένες επιλογές τον αντίπαλο, ο οποίος με ένα μικρό σερί στην λήξη του δεκαλέπτου πήγε στο 72-67.

Η "πληγή" των τρίποντων επανήλθε στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου, με την Χάποελ να πηγαίνει στο +11, 78-67 και αυτή τη φορά να δυναμώνει πολύ και την άμυνά της, μη δίνοντας στο Περιστέρι ευκαιρία για την τελική αντεπίθεση.

ΕΔΩΣΕ ΠΝΟΗ: Μπορεί ο Τζέιμς Φελντέιν να ήταν σε διάρκεια ο πιο σταθερός επιθετικός εκφραστής της Χάποελ, όμως, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν ήταν ο παίκτης που δύο φορές ήρθε από τον πάγκο και έδωσε "σπίθα" στην ομάδα του που είχε σαστίσει από την ορμή του Περιστερίου.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι έκανε περισσότερα λάθη, 14 έναντι 10 που σε ματς που ήταν κλειστό για 32 λεπτά στοίχισαν, όμως το βασικό που το πόνεσε ήταν τα τρίποντα της Χάποελ. Μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακό ποσοστό (11/30), αλλά έρχονταν σε καθοριστικές στιγμές της ροής του αγώνα

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ