25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

“Πλήρωσε” την ΤΣΣΚΑ, ο Κολοσσός…

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου σε μεγάλα κέφια ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Κολοσσού Ρόδου στο ΣΕΦ (83-72), σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου το είδαν και σαν μέρος της προετοιμασίας τους για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ.  

Για αυτό και ο βαθμός συγκέντρωσης των γηπεδούχων ήταν στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον τα πρώτα 30 λεπτά. Στο τέλος όμως αυτός πήγε...περίπατο με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να γίνεται έξαλλος και να κάνει "σκληρές" δηλώσεις για τους αναπληρωματικούς παίκτες της ομάδας.

"Είναι αδικαιολόγητοι και πολύ απλά δεν θα ξαναπαίξουν" είπε με έμφαση ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων και η "καμπάνα" χτυπούσε κυρίως για Τολιόπουλο και για Αρσενόπουλο.

Οι Πειραιώτες είχαν ένα - αναμενόμενα - εύκολο απόγευμα κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, απλά η εικόνα τους στα τελευταία 11 λεπτά του αγώνα (που ήταν σαν να...έσβησαν τις μηχανές και να ξέχασαν το μυαλό τους) ήταν αυτή που εξόργισε τον προπονητή τους.

Χωρίς Τιλί  (ήταν δωδεκάδα αλλά περισσότερο προληπτικά δεν αγωνίστηκε) αλλά και Μάντζαρη (ίωση) και Παπανικολάου (τραυματίας) ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγάλη ενέργεια, είχε συγκέντρωση και με κορυφαίους τους Παπαπέτρου (ως τεσσάρι) και Ρόμπερτς προηγήθηκε ακόμα και με 31 πόντους (68-37 στο 29') έχοντας εγκλωβίσει μια εξαιρετική ομάδα σαν τον Κολοσσό και κάνοντάς τον να φαντάζει ένας σύλλογος της σειράς. Πολύ καλός ήταν και ο Στρέλνιεκς όπως και ο Μιλουτίνοφ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως βρήκαν αρκετό χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν παίζουν αρκετά στην Ευρωλίγκα και ο κόουτς το...μετάνοιωσε. Ιδιαίτερα για το Βασίλη Τολιόπουλο που σε 21 λεπτά δεν είναι μόνο ότι είχε 0/5 σουτ αλλά ήταν και πολύ κακός στην άμυνα.

Οι Ροδίτες με Μπρέι και Γιάνγκ μπροστάρηδες εκμεταλλεύτηκαν την καθίζηση του Ολυμπιακού και πέτυχαν επι μέρους σκορ 35-15 στα τελευταία 11 λεπτά !

 Οι Πειραιώτες είχαν 61% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα και 16 ασίστ. 

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 42-27, 68-43, 83-72

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρίσκεται σε εξαιρετική περίοδο και το απέδειξε και χθες παίζοντας ως τεσσάρι και είχε μεγάλη ενέργεια.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Το 61% στα δίποντα και οι 16 ασίστ ήταν οι αριθμοί που βοήθησαν τον Ολυμπιακό ο οποίος είχε όμως και 19 λάθη !

Από την άλλη πλευρά ο Κολοσσός "πλήρωσε" αρκετά τις 10 χαμένες βολές. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ