17.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Πλήρωσε» τα λάθη της και στατιστικά

Τα λάθη ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας του χθεσινού παιχνιδιού του ΟΑΚΑ. Ίσως όχι σε πρώτη φάση αφού η ΑΕΚ έκανε περισσότερα αλλά όχι πολλά (13 έναντι επτά των Γάλλων) αλλά σίγουρα σε δεύτερη, δεδομένου ότι η Στρασμπούρ εκμεταλλεύτηκε αυτά τα λάθη σε μεγάλο βαθμό. Τόσο οι πέντε πόντοι που σημείωσε η «Ένωση» όσο και οι 14 που δέχτηκε από τα λάθη της, αποτελούν αρνητικές επιδόσεις γι’ αυτήν στη φετινή διοργάνωση. Είχε οχτώ πόντους υπέρ στο εντός έδρας ματς με τη Βενέτσια και 12 κατά στα ματς με Μπάνβιτ και Ολίμπια επίσης στο ΟΑΚΑ αλλά και με την Μπαϊρόιτ στη Γερμανία.

 

Καταλυτικός ήταν και ο ρόλος των αιφνιδιασμών αφού το επιμέρους 0-12 σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού φαντάζει καταδικαστικό για την ΑΕΚ σε ένα ματς που κρίθηκε στον πόντο. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση της ήταν οι τέσσερις πόντοι στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας στην Πολωνία με τη Ρόσα Ράντομ.

 

Η «Ένωση» πήρε αρκετό σκορ μέσα από τη ρακέτα (30 πόντους) αλλά λιγότερο από εκείνο που πήραν οι Γάλλοι που σκοράροντας 38 πόντους από το «ζωγραφιστό» ισοφάρισαν τη μεγαλύτερη επίδοση αντιπάλου της ΑΕΚ. 38 είχε και η Ολίμπια στο ματς του ΟΑΚΑ.

 

 

Ακόμη και «δια γυμνού οφθαλμού» πάντως έγινε αντιληπτό ότι η ΑΕΚ έχασε πολλά, εύκολα καλάθια. Γενικότερα δεν εκτέλεσε καλά από μέση και κοντινή απόσταση κάτι που αποτυπώνεται στο 44,4% που είχε στα δίποντα (16/36) και που είναι η χειρότερη επίδοση της στο φετινό BCL. Σούταρε με 44,68% (21/47) στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάνβιτ.

 

Προφανώς και το παθητικό των 88 πόντων σε ένα ματς που παιζόταν η «μισή» πρόκριση είναι αρκετό για να δείξει πως η ΑΕΚ δεν έκανε το καλύτερο που μπορούσε στην άμυνα. Αυτό αποδεικνύεται με μεγαλύτερη σαφήνεια από τα μόλις δύο κλεψίματα της που είναι αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο του ματς του πρώτου γύρου στη Γαλλία όταν έκανε τέσσερα.

 

Παράλληλα η «Ένωση» επέτρεψε στη Στρασμπούρ να σουτάρει με μεγάλο ποσοστό στα τρίποντα για ένα ματς αυτής της κρισιμότητας. Οι Γάλλοι είχαν 47,8% ενώ τα 11 εύστοχα σουτ τους πίσω από τη γραμμή είναι τα περισσότερα μεταξύ των ομάδων που επισκέφτηκαν το ΟΑΚΑ. 10 είχε η Ρόσα Ράντομ.

 

Η ομάδα του Βινσέντ Κολέ είναι η μόνη που φιλοξενήθηκε φέτος από την ΑΕΚ και έκανε μονοψήφιο αριθμό λαθών και μάλιστα τα επτά που καταγράφηκαν στη στατιστική της είναι τα λιγότερα από οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο της ΑΕΚ φέτος στο BCL. Οι Γάλλοι είχαν εννιά στο ματς του πρώτου γύρου όπως και η Βενέτσια σε εκείνο της Ιταλίας.

 

 

Ρεκόρ τρίποντων και βολών χωρίς αξία

 

Υπήρξαν και θετικές επιδόσεις που προέκυψαν μέσα από το χθεσινό παιχνίδι για την ΑΕΚ.

 

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα σημείωσε την καλύτερη επίδοση της στις βολές σουτάροντας με 89,47% (34/38). Είχε 87,5% (14/16) στο ματς της Τουρκίας με την Μπάνβιτ.

 

Ρεκόρ περιόδου για το φετινό BCL είναι και το 43,75% με το οποίο σούταρε από το τρίποντο (7/16). Είχε 41,17% στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι της με τη Βενέτσια (7/17).

 

Ο Ντελρόι Τζέιμς έκανε πάντως, ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με την ΑΕΚ. Σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι του στο BCL. Αυτό δείχνουν οι 24 βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης και το ότι κέρδισε τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα με την Εστουδιάντες στον οποίο είχε 23 βαθμούς.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ