17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Πλήρωσε και πάει για κούπα η Βίρτους!

H FIBA ανακοίνωσε ότι το φάιναλ φορ του Διηπειρωτικού Κυπέλλου θα γίνει φέτος στην Τενερίφη, ωστόσο αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο είναι και η Βίρτους Μπολόνια. Κάτι το οποίο θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό, δεδομένου ότι η Βίρτους είναι η κάτοχος του τροπαίου του Basketball Champions League, άρα αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στο Διηπειρωτικό, όμως εκ πρώτης όψεως δεν είναι. Γιατί;

Διότι το περασμένο καλοκαίρι η ιταλική ομάδα έκανε την επιλογή να αποχωρήσει από το BCL και να ενταχθεί στις διοργανώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου, του "εχθρού" της FIBA! Φέτος παίζει στο Eurocup (είναι μάλιστα αντίπαλος του Προμηθέα), ενώ απώτερος στόχος της είναι να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα.

Τι συνέβη, λοιπόν, και η FIBA δέχθηκε να πάρει μέρος η Βίρτους σε διοργάνωσή της, παρά την εχθρική κίνηση που έκανε το καλοκαίρι; Γι' αυτήν ακριβώς την κίνηση η παγκόσμια ομοσπονδία, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαλε στη ιταλική χρηματικό πρόστιμο, το οποίο μάλιστα ήταν τσουχτερό. Λέγεται ότι ανήλθε στα 700.000 Ευρώ! Η Βίρτους το πλήρωσε κι έτσι δεν συντρέχει πλέον λόγος αποκλεισμού της από το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Θα διεκδικήσει το τρόπαιο κανονικά.

Οικοδέσποινα του φάιναλ φορ θα είναι η Τενερίφε, η οποία ανέλαβε όλο το κόστος της διοργάνωσης και την πήρε. Γι' αυτό θα υπάρχουν δύο ομάδες από την Ευρώπη, όπως υπήρχαν πέρυσι δύο ομάδες από τη Λατινική Αμερική στο φάιναλ φορ που διοργανώθηκε εκεί. Η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερική Σαν Λορέντσο και η Φλαμένγκο, που το διοργάνωσε.

Η συμμετοχή της Βίρτους Μπολόνια στο φάιναλ φορ του Διηπειρωτικού έσβησε τις ελπίδες που έτρεφε η ΑΕΚ για να παίξει και φέτος σε αυτό. Η Ένωση υπολόγιζε ότι η ιταλική ομάδα δεν θα έπαιζε και ότι η Τενερίφε θα μετείχε αντ' αυτής ως φιναλίστ του περσινού φάιναλ φορ του BCL, άρα δεν θα χρειαζόταν να μπει σε έξοδα για να πάρει μέρος ως διοργανώτρια. Οπότε ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε αρχίσει να κάνει κάποιες κουβέντες με τη FIBA προκειμένου να αναλάβει η ΑΕΚ τη φετινή διοργάνωση, εφόσον μάλιστα ήταν εφικτό, ακόμα και στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, που προορίζεται για έδρα της. Όμως η απόφαση της Βίρτους να πληρώσει το πρόστιμο και να διεκδικήσει το τρόπαιο ακύρωσε αυτά τα σχέδια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ