23.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Ποκουσέφσκι: Στον Ολυμπιακό μέσω… Youtube!

Η ομάδα U-18 του Ολυμπιακού κατέλαβε την τρίτη θέση στο ΑΝGT, που διοργανώθηκε φέτος στο Βελιγράδι, όμως την παράσταση έκλεψε ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο ύψους 2,11μ. Σέρβος φόργουορντ των "ερυθρολεύκων", ο οποίος αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά με μέσους όρους 15,8 πόντων, 7 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 3,5 τάπες, τις περισσότερες από κάθε άλλον στο τουρνουά.

Κοινώς, ο Ποκουσέφσκι έκανε πολλά μάτια να στραφούν πάνω του, παίζοντας μάλιστα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βελιγράδι, και μπροστά σε πολλούς φίλους, γνωστούς, αλλά και μέλη της οικογένειάς του. Ήταν τόσο καλός ώστε η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας τού ετοίμασε συνέντευξη, στην οποία ο νεαρός Σέρβος έδειξε ενθουσιασμένος από την εμπειρία:

"Είναι μια σπουδαία διοργάνωση και μεγάλη εμπειρία για όλη την ομάδα. Πέρσι στο Μόναχο ήμουν ο νεότερος παίκτης της ομάδας μου κι έμαθα πολλά. Κυρίως έμαθα να έχω αυτοπεποίθηση και να παίζω για τους συμπαίκτες μου. Θέλω κι εγώ να βοηθώ άλλους παίκτες να βελτιώνονται. Θέλω να είμαι ο καλύτερος και να κερδίζω κάθε παιχνίδι".

Ο Ποκουσέφσκι έμαθε μπάσκετ στο Νόβι Σαντ, όπου άρχισε να παίζει σε ηλικία 6 ετών. Ο πατέρας του ήταν προπονητής σε μικρότερες ομάδες της Σερβίας και βιντεοσκοπούσε όλα τα παιχνίδια του Αλεξέι. Τα ανέβαζε στο Youtube, το οποίο άνοιξε το δρόμο του νεαρού προς τον Πειραιά! Πώς;

"Ένας προπονητής του Ολυμπιακού είδε τα βίνετο κλιπ και κάλεσε τον πατέρα μου", λέει. Σε ηλικία 13 ετών ήρθε στην Ελλάδα και στην αρχή δεν μπορούσε να αντιληφθεί το όνομα της ομάδας στην οποία επρόκειτο να αγωνιστεί:

"Ο Ολυμπιακός είναι ένα κλαμπ με τεράστια ιστορία, όμως ήμουν πολύ νέος και δεν το ήξερα. Είπα, ΟΚ, θα πάω εκεί, θα παίξω εκεί και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Στην αρχή η κατάσταση ήταν δύσκολη. Ήμουν μόνος σε μια νέα χώρα, μια νέα πόλη, με μια νέα γλώσσα και μια νέα κουλτούρα. Μου ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ απολύτως στο μπάσκετ. Έπειτα από έναν χρόνο κατάλαβα ότι υπάρχει πίεση, ότι η ομάδα είναι μεγάλη και ότι πρέπει να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου για να κερδίζεις".

Ο συμπατριώτης του, Νίκολα Μιλουτίνοφ, ήταν αυτός που τον βοήθησε να προσαρμοστεί. Στην πορεία άρχισε να μαθαίνει πολλά από τη συναναστροφή του με παίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης:

"Όταν ήμουν νεότερος, ο Νίκολα έκανε προπονήσεις μαζί μου στο ίδιο γήπεδο. Σήμερα, έπειτα από 10 χρόνια, είμαστε μαζί στην ίδια ομάδα. Με βοηθάει να διαβάζω το παιχνίδι και να το βλέπω μέσα από διάφορες οπτικές. Το να παίζω μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη είναι πραγματικά απίστευτο. Η συγκέντρωση του Σπανούλη είναι απίστευτη. Σε κάθε προπόνηση είναι 100% συγκεντρωμένος. Επίσης έμαθα από την ενέργεια και την άμυνα του Παπανικολάου".

Το επόμενο βήμα για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι να καθιερωθεί στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού: "Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό στις προπονήσεις, να παίζω έξυπνα και να μην κάνω λάθη, να παίζω καλή άμυνα και να βοηθώ την ομάδα ώστε ο κόουτς να πιστέψει σε μένα και να με βάλει στο παιχνίδι. Θα είναι φοβερή εμπειρία. Το να παίξω με τον Ολυμπιακό σε κάποιο παιχνίδι... το να παίξω μαζί με τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τον Μιλουτίνοφ θα είναι υπέροχο"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ