23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιτίνο: «Όταν κοουτσάρω την Εθνική είμαστε όλοι Έλληνες» (vids)

Ο Ρικ Πιτίνο έδωσε το «παρών» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και μίλησε για την Εθνική Ελλάδας.

Ο Αμερικανός τεχνικός βραβεύτηκε από τον ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του double με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια είπε:

«Όσον αφορά στην απονομή των βραβείων, εδώ το κάνετε διαφορετικά και καλύτερα σε σχέση με την Αμερική, μιλώντας αρχικά για την όμορφη κοπέλα που μας δίνει τα βραβεία (σ.σ. γέλια). Αναφέραμε νωρίτερα ότι πηγαίνουμε στην Αμερική για επιμορφωτικά σεμινάρια. Σε εμένα συνέβη το αντίθετο. Ήρθα στην Ελλάδα για να μάθω. Κάνει καλό να ταξιδεύουμε και να μαθαίνουμε πράγματα. Έχω κοουτσάρει απέναντι σε προπονητές-θρύλους όπως ο Φιλ Τζάκσον, ο Πατ Ράιλι και ο Μάικ Σιζέφσκι, αλλά αυτοί οι προπονητές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους προπονητές στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό. Όλοι έχουμε το ίδιο βασικό συστατικό. Έχουμε ένα... διδακτορικό, έχουμε πάθος και είμαστε πεινασμένοι για το μπάσκετ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή του και είναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσα σε τέτοιους προπονητές και σας ευχαριστώ που βρίσκομαι σε αυτή την τιμή. Σας εύχομαι χαρά, επιτυχίες και υγεία. Δεν με ενδιαφέρει αν είστε Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ, δεν εμπλέκομαι σε αυτό. Όταν κοουτσάρω την Εθνική, είμαστε όλοι Έλληνες και θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στην εκδήλωση έδωσαν παρευρέθηκαν περίπου 200 Έλληνες προπονητές, ενώ τιμήθηκαν οι Δημήτρη Ιτούδης (VTB League και EuroLeague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιάννης Σφαιρόπουλος (Πρωτάθλημα Ισραήλ με τη Μακάμπι) και ο Μίλαν Τόμιτς για τους τρεις τίτλους που κατέκτησε με τον Ερυθρό Αστέρα.

Τόσο ο Ιτούδης όσο και ο Σφαιρόπουλος έστειλαν τα μηνύματά τους μέσω video καθώς δεν μπορούσαν να είναι παρόντες.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ αλλά και του Ντέιβιντ Στερν.

Τέλος, τιμητικές βραβεύσεις έγιναν και στους Γιώργο Ζευγώλη, Νίκο Αποστολίδη, Ανδρέα Πολέμη και Μανώλη Δημητρίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ