17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πιτίνο: «Σε έξι μήνες ελπίζω να επιστρέψω»

Ο Ρικ Πιτίνο επανέλαβε πως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο εγγονός του είναι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητά του και πρόσθεσε πως, εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν, δεν αποκλείεται να επιστρέψει σε έξι μήνες στους πάγκους.

Ο 66χρονος προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στο CBS, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 23 Αυγούστου. Το αμερικανικό δίκτυο δημοσίευσε ένα απόσπασμά της, με τον Αμερικανό τεχνικό να αναφέρεται αρχικά στο λόγο που επέστρεψε στις ΗΠΑ, μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό: «Έχω έναν εγγονό με μορφή επιληψίας. Μόνο τριακόσια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με αυτό. Θέλω να περάσω τους επόμενους έξι μήνες βοηθώντας το γιο μου και τη γυναίκα του ώστε να ψάξουμε απαντήσεις μέσω των καλύτερων γενετιστών και γιατρών. Δεν ξέρουμε τι γίνεται, είναι κάτι πολύ σπάνιο. Θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω όλες τις επαφές μου, για να βρούμε έναν γιατρό που θα μπορέσει να μας βοηθήσει. Αυτό είναι το βασικό μου μέλημα. Σε έξι μήνες, ελπίζουμε όλα να είναι καλύτερα και να επιστρέψω στους πάγκους».

Ρωτήθηκε και για την απομάκρυνσή του από το Λούιβιλ, εν έτει 2017, κι απάντησε: «Δούλεψα εκεί για δεκαεφτά χρόνια και μια ημέρα με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι το FBI ασχολείται με εμάς και με κάλεσαν να παραιτηθώ. Είπα αμέσως ότι δεν είχα καμία ανάμειξη και πως δεν γνώριζα τίποτα. Ξέρουν πως είμαι αθώος. Πιστεύω πως με απέλυσαν για άλλους λόγους, απλά βρήκαν μια αφορμή. Εάν ήξερα τι γινόταν τόσο καιρό θα το σταματούσα άμεσα, σε δέκα δευτερόλεπτα. Δεν θα γινόταν τίποτα άλλο». Σε ερώτηση για το εάν θα επέστρεφε στο πανεπιστήμιο, παρά τα όσα έγιναν μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε κι είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του, εξήγησε: «100%. Αγάπησα το πανεπιστήμιο και τους ανθρώπους του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ