13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πιτίνο: «Ξέρουμε πως οι Έλληνες θα είναι δίπλα μας»

Η Εθνική Ανδρών θα αγωνιστεί στην πόλη Βικτόρια του Καναδά στο Προολυμπιακό Τουρνουά (23-28/6). Στη Βικτόρια θα διεκδικήσουν ακόμη την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο η οικοδέσποινα χώρα, η Τουρκία, η Κίνα, η Ουρουγουάη και η Τσεχία.

Ο Ρικ Πιτίνο έκανε και τις πρώτες του... υπηρεσιακές δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης, κάνοντας αναφορά και στο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στον Καναδά, αλλά και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού γνωρίζει πως είναι ένα ερωτηματικό που πολλοί έχουν στο μυαλό τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι φυσικά για το Προολυμπιακό. Η Βικτόρια είναι ένα εντυπωσιακό μέρος και στον Καναδά ζουν αρκετοί Έλληνες, οπότε ελπίζω πως θα έρθουν κοντά μας και θα μας στηρίξουν. Ο Καναδάς φυσικά είναι η ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά ξέρω πως οι Έλληνες θα βρίσκονται δίπλα μας και θα μας στηρίξουν όπου κι αν βρισκόμαστε. Για τον Γιάννη θα δούμε τι θα γίνει, θέλουμε να φτάσει μακριά στα πλέι οφ, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Είναι κάτι που εξαρτάται από το πρόγραμμά του στο ΝΒΑ. Η Τουρκία και ο Καναδάς έχουν το περισσότερο ταλέντο από το ΝΒΑ, αλλά σε τέτοιες διοργανώσεις, πολλές φορές αυτό δεν μετράει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ