24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Πιτίνο: «Κρίσιμα ματς για την τέταρτη θέση» (pics)

Κομβικής σημασίας αναμέτρηση, αναφορικά με το μέλλον του στην Ευρωλίγκα, δίνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Βαλένθια.

Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται την Παρασκευή (31/01, 22.00) στο «La Fonteta», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, κι όπως τόνισε ο Ρικ Πιτίνο πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Ισπανία: «Τα δύο προσεχή παιχνίδια είναι κρίσιμα για εμάς. Για να είναι εξαιρετική η χρονιά θα πρέπει να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση. Αυτό καθιστά τις επόμενες δύο αναμετρήσεις ως τις πιο σημαντικές της σεζόν».

Αναφέρθηκε, φυσικά, και στις «νυχτερίδες» και τον τρόπο αντιμετώπισής τους: «Η Βαλένθια είναι εξαιρετική ομάδα στην επίθεση, όπως άλλωστε και οι περισσότερες ισπανικές. Σουτάρουν πολύ καλά έξω από τη γραμμή των 6,75μ., ενώ είναι καλοί και κάτω από το καλάθι. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα προστατεύσουμε τη ρακέτα μας, κρατώντας τους μακριά από αυτήν, και να τους αποτρέψουμε να βρουν ελεύθερα σουτ τριών πόντων. Ευχόμαστε να είναι ένα κλειστό παιχνίδι και στο τέλος να κερδίσουμε εμείς».

Ο Ίαν Βουγιούκας, από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Η Βαλένθια είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, ειδικά στην έδρα της, που παίζει το καλύτερό της μπάσκετ. Εμείς, από την πλευρά μας, θα πρέπει να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης εάν θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί για τη νίκη. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα. Η Βαλένθια τρέχει πολύ καλά και γρήγορα στο γήπεδο, ιδιαίτερα στην έδρα της. Πάει τα παιχνίδια σε υψηλό τέμπο. Θα πρέπει να έχουμε σωστές προσαρμογές, ώστε να τους σταματήσουμε αμυντικά».

Ρωτήθηκε και για το εάν θεωρεί «κλειδί» την αναμέτρηση, εν όψει της συνέχειας, κι απάντησε: «Κάθε ματς από εδώ και στο εξής είναι "κλειδί" για τη συνέχεια. Εάν θες να πετύχεις το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια». Στην αποστολή του Παναθηναϊκού συμπεριελήφθη κανονικά ο Γιώργος Παπαγιάννης, ενώ εκτός έμεινε ο Νίκος Παππάς.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ