25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Πιτίνο: “Θα ήθελα τον Γιάννη”!

Ο Ρικ Πιτίνο έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό και βασικό του μέλημα είναι να έχει έτοιμη την ομάδα για τον αγώνα της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ. Όπως εξήγησε μιλώντας στη media day ενόψει αυτού του αγώνα, δεν πρόκειται να κάνει σαρωτικές αλλαγές στο παιχνίδι της ομάδας, διότι δεν υπάρχει ο χρόνος για κάτι τέτοιο, αλλά σκοπεύει να βελτιώσει κάποιες μικρές βασικές λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά.

Και ζήτησε την απόκτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους Μπακς! Αστειευόμενος φυσικά...

«Έβλεπα βίντεο, δεν κοιμήθηκα πολύ. Οι παίκτες προσπαθούν πολύ, αλλά, όπως τους είπα, όταν χάνεις, ο προπονητής κατηγορεί τους παίκτες και οι παίκτες τους προπονητές. Όταν κερδίζεις, όλοι είναι χαρούμενοι. Θα μπορούσα να έρθω εδώ και να τους πω ότι μπορούμε να πάρουμε παίκτες, γιατί χάνουμε, ή να εκτελέσετε πιο σωστά το πλάνο και να παίξετε πιο σκληρά. Αυτό, το δεύτερο, θα κάνουμε.

Δεν μπορώ να κάνω μαγικά σε μία μέρα. Όλες οι αλλαγές πρέπει να έχουν βασικές αρχές, καλύτερες αποστάσεις στο γήπεδο, πιο σκληρά σκριν, καλύτερη άμυνα κ.ο.κ. Δεν μπορείς να βάλεις full press άμυνα σε μία μέρα. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από το παιχνίδι με το Μιλάνο.

Η ήττα είναι σαν τον καρκίνο, εξαπλώνεται. Πρέπει να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και να αρχίσουμε να νικάμε. Τότε νιώθεις καλύτερα, βάζεις τα σουτ. Πρέπει να το κάνουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκας», δήλωσε ο Πιτίνο και στη συνέχεια μίλησε:

Για τη δική του προσαρμογή: «Μου θυμίζει περισσότερο την εμπειρία μου στην εθνική του Πουέρτο Ρίκο. Πρέπει να προσαρμοστώ. Έχω κοουτσάρει σε όλες τις κατηγορίες του μπάσκετ. Αυτοί οι παίκτες είναι καλύτεροι από αυτό που δείχνουν. Νιώθουν νικημένοι. Είναι δουλειά μου να τους δώσω κίνητρο και να τους κάνω να νιώσουν καλύτερα. Δεν μπορώ να κάνω γρήγορα πολλές αλλαγές, θα τους μπερδέψω. Θέλουμε όμως να βάλουμε πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση».

Για μεταγραφές: «Θα μιλήσω με τον GM και τον ιδιοκτήτη για αυτά. Είμαι μία μέρα εδώ. Θα ήθελα πάντως να αφήσει ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) το Μιλγουόκι και να έρθει να παίξει εδώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ