13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πιτίνο: «Η διαφορά Euroleague-ΝΒΑ δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα»

Στην εκπομπή του ισραηλινού" Sport5", φιλοξενήθηκε ο μέχρι πρότινος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, προκειμένου να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση της Euroleague, για οριστική διακοπή της σεζόν. 

Αναφορικά με την ακύρωση είπε: «Το περίμενα, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή από αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι. Η διαφορά ανάμεσα στην Euroleague και το ΝΒΑ δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Το ΝΒΑ δεν μπορεί να χάσει τόσα χρήματα, αλλά θα κερδίσει κιόλας, αν διεξαχθούν τα πλέι-οφ. Για την Euroleague δεν έχει νόημα. Ήταν πιο λογικό να διακόψουν την σεζόν και να ετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά».

Συγκρίνοντας την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ, εξήγησε: «Στην Euroleague είναι καλύτερη η επίθεση, λόγω κίνησης, εναλλαγής και εξαιρετικού passing game. Το ΝΒΑ είναι μία διαφορετική κατηγορία, αλλά η Euroleague είναι απολαυστική, εξαιρετική».

Aκόμη, ο κόουτς Πιτίνο ρωτήθηκε για τον Ντένι Αβντίγια, το next big thing του ισραηλινού μπάσκετ, που ετοιμάζεται για το Draft του ΝΒΑ: «Αν κρίνω από τα 11 λεπτά που αγωνιζόταν σε κάθε παιχνίδι, μπορώ να πω ότι δεν ήταν ένας παίκτης που επηρέαζε το ματς. Αλλά εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που βλέπω βίντεό του. Θα είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά νομίζω πως θα γίνει ένας καλός παίκτης και ότι θα έχει μία καλή καριέρα στο ΝΒΑ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ