17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πιτίνο εναντίον… Πιτίνο!

Μέσα στα τόσα πράγματα που πρέπει να σκεφτεί ο Ρικ Πιτίνο αυτές τις μέρες που ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ κρίσιμα παιχνίδια με την Μπασκόνια και το Μιλάνο, έχει στο μυαλό του και τον γιο του. Ο Ρίτσαρντ Πιτίνο είναι ο προπονητής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, που μετά από μια πολύ καλή χρονιά, εξασφάλισε την παρουσία του στο τελικό τουρνουά του NCAA.

Και ποιον νομίζετε ότι αντιμετωπίζει την Πέμπτη στην πρεμιέρα; Το Λούιβιλ! Το πανεπιστήμιο στο οποίο μεγαλούργησε επί μια 15ετία ο πατέρας του, κερδίζοντας έναν τίτλο το 2013 πριν απολυθεί το 2017! Το πανεπιστήμιο στο οποίο και ο ίδιος δούλεψε για δύο χρόνια ως βοηθός προπονητή στο πλευρό του πατέρα του.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από αυτόν τον αγώνα ο Ρίτσαρντ Πιτίνο δέχθηκε πολλές ερωτήσεις γι' αυτή τη σύμπτωση. Και παραδέχθηκε πως μίλησε με τον πατέρα του στο τηλέφωνο.

"Μιλήσαμε μια φορά. Δεν είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τους ανθρώπους στην Ελλάδα", είπε, χωρίς να εξηγήσει ακριβώς το εννοούσε. Πρόσθεσε ωστόσο: "Δεν μιλήσαμε πολύ για άλλα πράγματα, εκτός από το ότι με ρωτούσε συνεχώς πώς πάει ο τραυματίας παίκτης μας, Ματζ Στόκμαν, και για την ομάδα γενικότερα".

Ο Ρίτσαρντ Πιτίνο παραδέχθηκε επίσης το εξής: "Από πλευράς συναισθημάτων, όταν παίζεις στην Big Ten, είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλά συναισθηματικά φορτισμένα παιχνίδια. Το έχω μάθει αυτό. Είμαι μόνο 36 ετών. Μικρός για πρώτος προπονητής. Αλλά πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Και νομίζω ότι σε αυτό κάνω καλή δουλειά".

Αξίζει πάντως να επισημάνει κανείς και το ότι ο συνήθως λαλίστατος στο twitter Ρικ Πιτίνο δεν έχει βγάλει... κιχ αυτές τις μέρες για τον αγώνα του γιου του εναντίον της πρώην ομάδας του. Λέτε να περιμένει το αποτέλεσμα για να εκδηλωθεί;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ