20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πιτίνο: «Εκεί ανήκω»

Ο Ρικ Πιτίνο παραχώρησε νέα συνέντευξη με αφορμή την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αϊόνα, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, τονίζοντας πως το αμερικανικό πανεπιστήμιο θα είναι ο τελευταίος «σταθμός» στην καριέρα του.

Ο 67χρονος προπονητής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό WFAN, αναφέρθηκε αρχικά στην απομάκρυνσή του από το Λούιβιλ, εξηγώντας: «Κοιτώντας πίσω στο χρόνο μού άξιζε να απολυθώ. Ήμουν αθώος για οποιοδήποτε αδίκημα; Ναι! Αλλά ήμουν ο ηγέτης κι άξιζε να απολυθώ. Πρέπει, τώρα, να προχωρήσω μπροστά».

Το μέλλον του είναι ξανά στο NCAA, αφού από την καινούρια σεζόν θα είναι ο προπονητής του Αϊόνα. «Δεν έχω μεγάλο συμβόλαιο με το Αϊόνα. Νομίζω ότι μπορεί να καθαρογραφεί σε μία σελίδα. Μπορώ να σας πω τώρα πως το μόνο σχολείο που θα είχε την οικονομική άνεση με το μπάι άουτ μου είναι το Φορτ Νοξ. Δεν νομίζω πως με το μπάι άουτ που έχω -και ντρέπομαι να σας πω το νούμερο επειδή είναι τρομακτικό- θα γίνει κάτι και σίγουρα το Αϊόνα θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός! Σχεδόν γελάω με το νούμερο, είναι κωμικό. Βρίσκομαι στα καλύτερά μου όταν δουλεύω πάνω στην ανάπτυξη και την ανάδειξη αθλητών. Εκεί ανήκω. Νιώθω απίστευτο ενθουσιασμό με το Αϊόνα. Θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός. Ελπίζω να κάνουμε μια λαμπρή πορεία».

Ο Αμερικανός τεχνικός αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό. Όπως πρόσθεσε, για το πώς τον προσέγγισαν οι «πράσινοι» και την πρώτη αντίδρασή του: «Ήταν παράξενα, επειδή βρισκόμουν στη μαύρη λίστα, εκτός μπάσκετ για δυόμισι χρόνια. Όσο γινόταν η δίκη και αποδεικνυόταν πως ήμουν άμοιρος ευθυνών όλα ήρθαν μαζί για εμένα. Έπρεπε, όμως, να περιμένω δυόμισι χρόνια για να ολοκληρωθεί η δίκη. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες άρχισαν τα τηλεφωνήματα από τις κολεγιακές ομάδες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ