22 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πιτίνο: “Δύσκολη ήττα, δεν θα κοιμηθώ απόψε”

Άυπνος θα παραμείνει ο Ρικ Πιτίνο ενόψει της δύσκολης αυριανής (5/3) αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στη σημερινή media day των "πράσινων" για την ήττα από τον Ολυμπιακό, το tweet του για τους Σπαρτιάτες, την πρόκριση στα play offs και φυσικά την αναμέτρηση με τους Ρώσους.

"Ήταν μια δύσκολη ήττα απέναντι στον Ολυμπιακό. Με το σκορ στο 67-67 παίξαμε εξαιρετική άμυνα, αλλά ο Παπανικολάου έβαλε ένα τρελό σουτ. Οι δυο γκαρντ που έφεραν έπαιξαν εξαιρετικά και τους αξίζουν τα εύσημα. Χθες είχαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και μας νίκησαν με κάποιες καθοριστικές φάσεις που έβγαλαν. Όταν παίξαμε απέναντι στη Βαλένθια και τον Ερυθρό Αστέρα ήμουν απογοητευμένος, ταραγμένος. Αυτή τη στιγμή νιώθω ενθουσιασμένος. Είναι θέμα πώς βλέπεις το ποτήρι. Πρέπει να πάρουμε 2-3 νίκες, για να μπούμε στα playoffs. Αυτό είναι το καλύτερο αίσθημα στον κόσμο. Δεν θα κοιμηθώ απόψε. Ανυπομονώ για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Μου θυμίζει τις εποχές τότε που βρισκόμουν στο NCAA. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι, πρέπει να κάνουμε τρεις - τέσσερις νίκες στα ματς που έμειναν και είναι πολύ δύσκολο. Είναι πρόκληση. Έχουμε την ΤΣΣΚΑ, την Μακάμπι, την Χίμκι, τη Φενέρ, την Μπασκόνια. Τελειώνει η σεζόν, πολλές ομάδες στις ΗΠΑ είναι στην ίδια θέση. Αν δεν κάνεις νίκες, δεν θα μπεις στα playoffs. Πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες». 

Ο Πιτίνο έκανε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό για τους Σπαρτιάτες και τη μάχη των Θερμοπυλών, θέλοντας να μιλήσει για μαχητική νοοτροπία τους: "Έβλεπα μια εκπομπή για τους Σπαρτιάτες. Ήταν λιγότεροι. Χρειαζόμαστε αυτή τη νοοτροπία που είχαν. Αν δεν τους είχαν προδώσει, μπορεί να είχαν κερδίσει. Θέλουμε την νοοτροπία και τη συμπεριφορά των Σπαρτιατών, για να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρμπαχτσε".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και γι' αυτό το 1/20 που είχε στα τρίποντα η ομάδα του στο ΣΕΦ: "Συνήθως αν έχεις 1/20 τρίποντα θα σε... διαλύσουν. Ήμασταν όμως πολύ κοντά στο να πάρουμε τη νίκη. Αυτό σημαίνει πως κάναμε άλλα πράγματα καλύτερα. Ανυπομονώ για το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Θα είναι συναρπαστικό".

Όσο για το που θα κριθεί το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ; "Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Κάναμε καλά παιχνίδι απέναντί τους εκτός, νικήσαμε, αλλά θα μπορούσαν να κερδίσουν κι αυτοί. Δεν πρέπει να στεναχωρηθούμε μετά την ήττα μας. Δίνουμε τα εύσημα στον αντίπαλό μας και πάμε παρακάτω".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ