19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Πιτίνο: «Δεν είναι εχθρός ο Ολυμπιακός» (pics)

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μοιάζουν ως ομάδες, με αφορμή την αναμέτρησή τους στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την Παρασκευή (06/12, 21.30) τους Πειραιώτες, στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της φετινής σεζόν. Ο προπονητής τους παραδέχθηκε πως πρόκειται για μεγάλο παιχνίδι, τονίζοντας αρχικά: «Δεν τον θεωρώ εχθρό τον Ολυμπιακό, επειδή σέβομαι τους πάντες. Είναι όντως ένα μεγάλο παιχνίδι. Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε τα ριμπάουντ, να παίζουμε καλύτερη άμυνα, επειδή δεν μπορεί η επίθεση να βρίσκεται πάντα εκεί. Μέχρι τώρα δεν το έχουμε καταφέρει. Είναι μια αδυναμία μας και πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό. Ο Ολυμπιακός μοιάζει αρκετά με τον Παναθηναϊκό. Έχουν βάθος, έχουν ταλέντο, μεγάλα και δυνατά κορμιά, καλούς παίκτες στο λόου ποστ. Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Θα είναι καλό παιχνίδι, απέναντι σε δύο ομάδες που έχουν αρκετές ομοιότητες. Διαθέτουν το ίδιο ταλέντο. Είναι πιο δυνατοί σε κάποιους τομείς, όπως κι εμείς σε κάποιους άλλους».

 

Είπε ακόμα…
Για το «κλειδί» της νίκης: «Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Όλα θα κριθούν στην άμυνα. Εάν αμυνθούμε σωστά θα έχουμε σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας. Πρέπει οι γκαρντ μας και τα "φτερά" μας να πάνε στη διεκδίκηση του ριμπάουντ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε. Να βοηθούν στα ριμπάουντ τα "3άρια", τα "2άρια" και οι "άσοι". Το πιο σημαντικό για αυτό το ντέρμπι είναι να μην κοιτάς ούτε μπροστά ούτε πίσω. Πρέπει να συγκεντρωθείς σε αυτό το παιχνίδι».
Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού: «Ο κόσμος μας θα πρέπει να φωνάζει για τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά παράλληλα θα πρέπει να δείξει σεβασμό στον Ολυμπιακό και τον καθένα αντίπαλο. Χωρίς σεβασμό στον αντίπαλ, δεν μπορείς να έχει μια σπουδαία κόντρα».

   

«Έχει να κάνει μόνο με τα γαλανόλευκα»

Ο Ρικ Πιτίνο ρωτήθηκε και για το πόστο του στην Εθνική Ελλάδας, παράλληλα με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ψάχνει για λύση, αφού δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ας αφήσουμε τη συζήτηση για την Εθνική. Για να βρεις μια λύση πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχει πρόβλημα! Δεν νιώθω διαφορετικός από τον Γκρεγκ Πόποβιτς (Σαν Αντόνιο Σπερς και Εθνική ΗΠΑ) ή το Νικ Νερς (Τορόντο Ράπτορς και Εθνική Καναδά). Δεν θα πει κάποιος παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς, για παράδειγμα, πως δεν παίζει για τον κόουτς των Σαν Αντόνιο Σπερς. Τώρα, είναι διαφορετικά για την Ευρωλίγκα και την ελληνική λίγκα. Όταν έρθει ο Ιούνιος θα ενώσω την ομάδα μου. Δεν έχει να κάνει με το κόκκινο, δεν έχει σχέση με το πράσινο. Έχει να κάνει μόνο με τα γαλανόλευκα. Αφορά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν ψάχνουμε λύση. Τον Ιούνιο θα δω την ομάδα που θα προσπαθήσω να στείλω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όποιος θέλει να βρίσκεται σε αυτήν την ομάδα, να πολεμήσει για την πατρίδα του, θα πολεμήσει. Σέβομαι τον Ολυμπιακό, σέβομαι όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Οι δύο παίκτες που συνάντησα από τον Ολυμπιακό είναι καταπληκτικοί αθλητές και ξεχωριστοί χαρακτήρες. Τους σέβομαι όλους. Τον Ιούνιο θα πολεμήσουμε για τη χώρα μας».

 

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, που πήρε το λόγο από την πλευρά των παικτών, επεσήμανε: «Ναι, η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε καλό φεγγάρι. Έχουμε ρυθμό, τρέξαμε ένα σερί νικών και σίγουρα θέλουμε να το κρατήσουμε. Βασικό κομμάτι για όλους μας είναι να περιορίσουμε το Νίκολα Μιλουτίνοφ στο κομμάτι των ριμπάουντ. Είναι ο καλύτερος σε αυτό το κομμάτι, σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα, και πιστεύω πως εκεί θα δοθεί η μεγαλύτερη μάχη». Είπε ακόμα…

Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί: «Δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα το μέλλον. Κοιτάμε αποκλειστικά το αυριανό (06/12) παιχνίδι. Γενικά, εμείς κοιτάμε αγώνα με τον αγώνα πώς μπορούμε να φέρουμε νίκες».
Για το εάν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ακόμα ένα, στην Ευρωλίγκα: «Δεν μπορούμε να πούμε πως είναι παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Είναι ένα ντέρμπι, το μεγαλύτερο της Ελλάδας, με απήχηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σίγουρα, όπως καταλαβαίνετε, το κίνητρο είναι τεράστιο».
Για την ατμόσφαιρα που περιμένει στο ΟΑΚΑ: «Σίγουρα, θέλουμε οι κερκίδες του ΟΑΚΑ να είναι γεμάτες και πιστεύουμε πως θα είναι. Χρειαζόμαστε τη στήριξη του έκτου παίκτη μας και θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε την νίκη».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ