15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πιτίνο: «Δεν έχουμε τόσο ταλέντο» (pics)

Επικίνδυνη εντός έδρας αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, υποδεχόμενος τη Βιλερμπάν.

Οι «πράσινοι» θα παίξουν με το γαλλικό συγκρότημα την Παρασκευή (24/01, 21.30) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων κι όπως εξήγησε ο προπονητής τους, Ρικ Πιτίνο, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο: «Δεν πιστεύω πως υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Γίνεσαι ευάλωτος εάν δώσεις εύκολα καλάθια στους αντιπάλους σου. Όταν πας με την ψυχολογία ότι ένα ματς είναι εύκολο μπορεί να τιμωρηθείς. Πριν από το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις Κάουνας κάποιος μου είπε ότι είναι ζήτημα "ζωής ή θανάτου" να κερδίζουμε στην έδρα μας. Πρέπει να προσεγγίζεις κάθε ματς με τη λογική ότι ο καθένας μπορεί να νικήσει καθέναν. Πρέπει να παίζουμε άμυνα. Δεν έχουμε τόσο ταλέντο, ώστε να θεωρούμε εύκολο κάποιο ματς».

 

Ο Αμερικανός τεχνικός αναφέρθηκε και στην ήττα τους στον πρώτο γύρο, παρότι δεν ήταν εκείνο το διάστημα προπονητής του Παναθηναϊκού: «Ήταν μια άσχημη ήττα στο πρώτο παιχνίδι από ό,τι είδα στο βίντεο. Χάθηκε μια διαφορά έξι πόντων στα τελευταία δύο λεπτά. Είχαν δεκαοκτώ επιθετικά ριμπάουντ, οπότε πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Γινόμαστε καλύτεροι, κάθε ημέρα βελτιωνόμαστε. Πρέπει να μπούμε ακόμα περισσότερο στο κλίμα του πλάνου μας. Ο Γιώργος Παπαγιάννης παίζει κάθε αγώνα και καλύτερα. Ο Ταϊρίς Ράις είναι καλός, ο Ουέσλι Τζόνσον βελτιώνεται. Είναι ένα σημείο της χρονιάς που πρέπει να παρουσιάζεις βελτίωση, γιατί χρειαζόμαστε σερί».

 

Ο Άντι Ράουτινς, από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να διατηρήσουμε το καλό μομέντουμ που έχουμε "χτίσει" και να δώσουμε αξία στις νίκες που είχαν προηγηθεί με ακόμα μία. Η άμυνά μας θα είναι το "κλειδί", όπως πάντα, όμως θα πρέπει επίσης να περιορίσουμε τα λάθη μας στην πίεση που θα δεχθούμε και να παίξουμε έξυπνα. Νιώθω καλά, νιώθω καλύτερα μέρα με τη μέρα. Αρχίζω να "χτίζω" χημεία με την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Ο κόουτς με κάνει να νιώθω άνετα και είμαι έτοιμος να συνεχίσω».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ